Elfstedentocht op de fiets met hond in aanhanger

Elfstedentocht op de fiets met hond in aanhanger

Bijzondere vakantiegangers in Friesland (4)

LANGWEER (NL) – Als koffervervoerder en pechhulpverlener bij de reisorganisatie Friesland Holland Travel Service ontmoette chauffeur Albert Hendriks de vorige zomer veel bijzondere mensen. Dames en heren, meiden en jongens om een voorbeeld aan te nemen, interessante en verrassende toeristen, waaronder inwoners van de provincie Fryslân. Op de toeristische nieuwssite Fries Nieuws plaatst hij geregeld stukjes over unieke ontmoetingen op basis van aantekeningen in zijn A6 notitieboekjes, afkomstig uit zijn Ford Transit Custom servicewagen.

Chauffeur Albert Hendriks ontmoette Donald en Marja Witsel en hun hond 6 september 2020 op het pontje van Langweer over de Langwarder Feart, op de Elfstedenfietsroute Sneek-Langweer-Sint Nicolaasga Sloten.

“De afgelopen zomer zag ik geregeld mensen met een hondje in een mandje achter of voor op de fiets. Bij Friesland Holland kun je Elfstedentochten met hond boeken, maar eenvoudig is dat niet, want de meeste hotels willen geen huisdieren op de kamers. Dat is wel een beetje logisch, want een dier als een hond kan sporen en geuren achterlaten die volgende gasten niet prettig vinden. Vooral bij regenachtig weer kan een natte hond flink stinken. De hoteliers die honden in de kamer toestaan, rekenen dan ook extra schoonmaakkosten. Overigens wil geen één hotelhouder honden zo groot als een kalf op de kamer. Dan is je logement in no time een hondenpension.
Het is trouwens ook de vraag of het wel zo verstandig is een hond mee te nemen op een fietsvakantie, want het kan onderweg bloedheet zijn, vooral als het fietspad van zwart asfalt is en het dier bij felle zon niet in de schaduw kan liggen of staan. Je moet flink trappen om voor rijwindkoeling te zorgen, maar die is niet toereikend als de zon hoog aan de Friese hemel staat.

Donald en Marja Witsel
“Het meest verantwoord lijkt me de hondenkar waarin Donald Witsel en zijn echtgenote Marja uit het Zuid-Hollandse Numansdorp (aan het Hollands Diep, aan de andere kant van de vesting Willemstad, Oranjeroute) hun maatje vervoerden. De fietsaanhanger kan goed geventileerd worden, directe instraling van de zon is goed tegen te gaan, de hond heeft de nodige bewegingsvrijheid en hij kan bij regen droog liggen. Ik ontmoette het trio 6 september 2020 op het pontje van Langweer over de Langwarder Feart, op de Elfstedenfietsroute Sneek-Langweer-Sint Nicolaasga Sloten.”

Meer bijzondere vakantiegangers in Friesland vindt u op www.facebook.com/AlbertHendriks1953/ en www.friesnieuws.nl

Meer info:
www.elfstedenroute.nl
www.frieslandfietsvakanties.com

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/