Exclusief motorjacht van Super Lauwersmeer gaat in de verhuur bij De Schiffart in Terherne

Exclusief motorjacht van Super Lauwersmeer gaat in de verhuur bij De Schiffart in Terherne

Friezen op Boot 2020 in Düsseldorf (7)

DÜSSELDORF (D) – Volgens Bastiaan Jousma, met zijn broer Louis eigenaar van de werf Super Lauwersmeer in Noardburgum (Friese Wouden), kregen ze in de nieuwe grote motorjachtenhal 1 van Boot 2020 in Düsseldorf minder bezoekers aan boord dan in de oude kleine hal 17, maar het resultaat was er niet minder om.

Louis (links) en Bastiaan Jousma in de stuurhut van de door hun bedrijf gebouwde Super Lauwersmeer Discovery Exclusive die bij De Schiffart in Terherne in de verhuur komt. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

“Zij die nu kwamen kijken, kwamen gericht. Gezien de reacties doen we het beslist niet minder dan in 2019, ook een goed jaar. We hebben heel wat proefvaarten en afspraken op papier staan. Wij verkopen niet zomaar een boot. Het is allemaal maatwerk, custom built. Onze orderportefeuille is heel goed gevuld, tot ver in 2021, en naar aanleiding van Boot 2020 zullen zeker nog opdrachten volgen. De eersten stonden vorige week al onverwachts op de stoep. Dat is het leuke als men ineens hier op de werf in Noardburgum verschijnt: men ziet met eigen ogen dat wij alles in eigen huis maken, van casco tot en met het interieur en de techniek.”

VIP-uitrusting
Volgend jaar gaat de Friese familiewerf “zeker” weer met een stalen motorjacht naar Boot Düsseldorf en wéér naar de hal met motorjachten tot 15 meter. In de nieuwe hal stonden nog twee Friese bouwers: De Boarnstream uit Jirnsum en Besla Electric Boats uit Koudum. De Jousma’s toonden dit jaar een luxe zespersoons Discovery 47 AC die in april door middel van een jachtinvesteringsprogramma bij De Schiffart Yachtcharter in Terherne aan het Sneekermeer in de verhuur komt. Het jacht, de nog te dopen Sierra Lima, heeft een lengte van 14,30 m, een breedte van 4,40 m, een doorvaarthoogte van 4,50 m en een diepgang van 1,20 m. Airco, vloerverwarming, high performance audio en video en luxe ingerichte slaapvertrekken geven de boot de royal class status. Het jacht kan alleen per volle week worden gehuurd voor bedragen rond de €3.000,- per week.

Meer info:
https://www.friesnieuws.nl/volhouder-super-lauwersmeer-is-zeer-succesvol-en-toont-primeur-sl-discovery-47-ac/
www.superlauwersmeer.nl
www.schiffart-yachtcharter.nl
www.facebook.com/jachtbouwfriesland/
www.boot.de

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De door Super Lauwersmeer gebouwde Sierra Lima op Boot 2020 in Düsseldorf. Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

Ieder jaar op Boot in Düsseldorf en ieder jaar dik tevreden naar huis: Louis Jousma, Tina Nettinga en Bastiaan Jousma (v.l.n.r.). Reporter: Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.