Friese waterrecreatiebeurs toont talrijke vaarinnovaties en oplossing voor snelle stijging zeespiegel

Friese waterrecreatiebeurs toont talrijke vaarinnovaties en oplossing voor snelle stijging zeespiegel

Boot Holland in WTC Expo Leeuwarden (1)

LEEUWARDEN (NL) – Wie geïnteresseerd is in de nieuwste bootvoortstuwingstechnieken, wil weten wat er nieuw is in de hengel- en surfsport en de nieuwste sloepen en jachten wil bekijken, die moet naar de Friese watersporttentoonstelling Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden gaan. Op het 600 vierkante meter grote themaplein elektrisch varen staat zefs een sloep uit een 3D-printer. Vrijdagmorgen 7 februari 2020 om 10.00 uur gaan de deuren open. 

De voorman van de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (Stichting Elektrisch Varen Friesland), Ale Bok uit Sneek, bij één van de vele e-sloepen op het themaplein Fossielvrij varen. Op 600 vierkante meter informeren Bok, collega’s en studenten van de maritieme opleiding Friese Poort uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het ontwerpen van e-yachts, motorisering en jachtbouwmaterialen. De SEFF toont een drietal sloepen van de toekomst, waaronder een uit een 3D-printer, en de allernieuwste e-boats, onder andere uit Slovenië.

Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, staat er ook — in de Saksenhal bij de motorboten aan de steigers — onder andere met de nieuwste vaar- en fietskaart van Friesland met álle nieuwe Marrekrite ligplaatsen (inclusief alle Marboeien!) én alle nieuwe fietsknooppunten en routes. De unieke tweezijdige kaart van 90 bij 60 cm is gratis verkrijgbaar bij de stand van Friesland Holland. Met de bouw daarvan werd gisteren, dinsdag 4 februari 2020, begonnen.

In alle hallen waren standhouders gisteren druk bezig met het lossen van sloepen en jachten en het overeind zetten van standwanden. De organisatie, in handen van Jacco van Emst en Gerda Brouwer, besteedt dit jaar extra aandacht aan een goede positionering van themapaviljoens, zoals fossielvrij varen, houseboats (kleine drijvende vakantiewoningen) en veilig varen, en de aankleding. De redactie van Fries Nieuws informeert zijn lezers dagelijks over de show met reportages op facebook (www.facebook.com/waterlandfriesland/) en www.friesnieuws.nl.

Openingstijden
Vrijdag 7 februari 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 8 februari 10.00 – 18.00 uur
Zondag 9 februari 10.00 – 18.00 uur
Maandag 10 februari 13.00 – 21.00 uur
Dinsdag 11 februari 10.00 – 17.00 uur

Meer info:
www.boot-holland.nl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Boot Holland-manager Gerda Brouwer bij de sloep uit een 3D-printer.

Beursorganisatoren Gerda Brouwer en Jacco van Emst bij het nieuwe hengelsportpaviljoen in aanleg.

Veel stalen motorjachten op Boot Holland, maar traditiegetrouw is Tornado Sailing uit Makkum (Jeanneau zeiljachten, Delphia motorjachten en Lagoon catamarans) op Boot Holland met polyester schepen.

Moet je ontmoeten, deze jonge innovators van de Friese Poort. Ze staan met hun studieobjecten op het fossielvrij varenplein.

Stijgend zeewaterniveau door klimaatverandering en geen bouwkavel op een terp te koop? Geen probleem aldus de makers van deze ‘houseboats’, drijvende (vakantie)huizen in de Saksenhal van WTC Expo.