Exposities over olieverf en glas op terp Hegebeintum

Exposities over olieverf en glas op terp Hegebeintum

Publicatiedatum: 8 december 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip

Stilleven van Tiny Sijtsma-Van Klaarbergen uit Dokkum.
Stilleven van Tiny Sijtsma-Van Klaarbergen uit Dokkum.

Expositie 1: Olieverfschilderijen van Tiny Sijtsma-Van Klaarbergen uit Dokkum. Datum: vanaf 1 november tot 31 december 2014. Expositie 2: ‘Glas door de eeuwen heen’ van Henk Tacoma uit Jislum. Datum: van 1 december 2014 tot 28 februari 2015

Plaats: Bezoekerscentrum terp Hegebeintum, Pypkedyk 4, 9173 GC Hegebeintum. Tel. 0518-411783 Fax. 0518-412275 E-mail: rekreaasje@planet.nl Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur. In de periode van 22 december tot en met 1 januari zijn de deuren gesloten. Het bezoekerscentrum is gevestigd onder aan de terp te Hegebeintum. De toegang is gratis, evenals het tweede kopje koffie!

Antiek glas, een drankbol, uit de collectie van Henk Tacoma uit Jislum.
Antiek glas, een drankbol, uit de collectie van Henk Tacoma uit Jislum.

Over Tiny Sijtsma – Van Klaarbergen
Creativiteit heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van Tiny. Zo’n 20 jaar geleden is ze serieus begonnen met schilderen, ná verschillende cursussen gevolgd te hebben bij diverse kunstenaars. Het realistisch figuratief schilderen werd steeds boeiender. Zij werkt met olieverf in verschillende lagen en bouwt zo schilderijen op die rust en warmte uitstralen.
Ze schildert o.a. portretten, dieren en landschappen, maar de interesse en voorkeur gaat uit naar het schilderen van stillevens in de fijnschildertechniek, en stillevens waarin het spel van licht en kleur een belangrijk motief vormen.

Over oud en antiek glas
Een mooie uitstalling van oud en antiek glas in de vitrines vindt u in het restaurantgedeelte van het bezoekerscentrum. Er is sier- en gebruiksglaswerk te zien uit het begin van de 20ste eeuw en ouder, verzameld door de heer Tacoma uit Jislum.

Info regio: www.waddenzeeland.nl