‘Fiets van het jaar’ in goed gezelschap van ‘Zeilboot van het jaar’ bij Hoora!

‘Fiets van het jaar’ in goed gezelschap van ‘Zeilboot van het jaar’ bij Hoora!

Publicatiedatum: 20 april 2016 – Reporter: Albert Hendriks

Batavus showteam van Friesland Holland 23 april op Bootboulevard Heeg

‘Fiets van het jaar’ in goed gezelschap van ‘Zeilboot van het jaar’ bij Hoora!

De Fiets van het jaar 2016, de Batavus Quip.

De Fiets van het jaar 2016, de Batavus Quip.

HEEG (NL) – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, strijkt tijdens het open huis van watersportbedrijven in Heeg, zaterdag 23 april van 10.00 tot 17.00 uur, neer op het voorterrein van zeilboten- en elektrosloepenbouwer Hoora Watersport aan De Draei. De promotors van het varen en fietsen komen met de allernieuwste e-bikes van Batavus en de prijswinnende transportfiets, Friesland Holland’s eigen unieke okergele Batavus Quip. Deze wordt opgesteld naast de zeilboot van het jaar 2016, de Motion 670.

Op 4 april 2016 werd door de RAI Vereniging in Amsterdam de winnaar van de verkiezing Fiets van het Jaar 2016 bekendgemaakt: de Batavus Quip. Friesland Holland zet dit voorjaar deze opvallende fiets in als Of the boat On the bike fiets bij watersportcentrum Tacozijl van Albert en Atie Schokker in Lemmer en hotel aan het water It Posthûs van Sjoerd en Saskia Bosgra in Burdaard. Er gaan ook vijf fietsen naar de jachthaven van Waterland van Jan en Trees Zetzema in Monnickendam.

Fiets van het Jaar 2016: Batavus Quip
De concurrentie was dit jaar groter dan ooit bij de verkiezing in Amsterdam. Maar liefst 44 inzendingen uit binnen- en buitenland wilden de titel van beste fiets 2016 veroveren, waaronder negen merken die voor de eerste keer meededen. De onafhankelijke vakjury selecteerde het Friese product!

De onafhankelijke jury: “De Batavus Quip is een trendy fiets geschikt voor het dagelijks fietsverkeer. Er is niet alleen gedacht aan de functionaliteit; speciale aandacht is besteed aan het design. In het oog springend zijn de hoge velgen in trendy kleuren. Het frame is voorzien van een uniek anti-diefstalnummer. De zitbuis is onderbroken en geeft de fiets een stoer uiterlijk. Een bijzonder onderdeel is de praktische voordrager die extra smal is. Dit vergemakkelijkt het plaatsen van de Quip in een fietsenrek. Bijkomend voordeel is dat de drager eenvoudig te verbreden is hetgeen montage van manden en kratten mogelijk maakt.”

De jury roemt de rijeigenschappen van de Batavus Quip. “De Quip heeft een prettig en toegankelijk fietskarakter. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadsfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig.”

De Batavus Quip wordt geproduceerd en in de handel gebracht door Batavus in Heerenveen voor een adviesprijs van € 599,- en wordt verhuurd als exclusieve ‘Off the boat On the Bike’ fiets door Boat Charter Holland, de bootverhuurpromotieorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Meer info over het open huis van watersportbedrijven in Heeg:
www.bootboulevardheeg.nl

Meer info over de Batavus Quip:
www.fietsnieuws.com/nl/65-fietsfabrikanten/21-batavus-imponeert-met-originele-stadsfiets-quip-gio-special-award-for-excellence
www.batavus.nl/transportfietsen/quip.htm

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

In de ‘Sailing Boat of the Year 2016’, de Motion 670: Heleen Sonnenberg (links) en Eva Meijer.

In de ‘Sailing Boat of the Year 2016’, de Motion 670: Heleen Sonnenberg (links) en Eva Meijer.