Finale educatieve scholierenproject ‘Markant Erfgoed’

Finale educatieve scholierenproject ‘Markant Erfgoed’

Publicatiedatum: 9 oktober 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Samenwerkende musea in Noordoost Friesland

Het project Mark en Ant, 13 april 2012 gelanceerd in De Schierstins  in Feanwâlden/Veenwouden, is genomineerd voor 'Het beste  erfgoededucatieproject van Fryslân'.<br />De vier andere genomineerden  voor 'Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân' zijn Triedsjes nei  it ferline; Mark en Ant; Rotte kiezen; Doen als toen en Vroeger  Dichtbij. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 10 oktober van  14.00 tot 17.00 uur bij Keunstwurk. Als u aanwezig wilt zijn kunt u zich  aanmelden via de website van Keunstwurk
Het project Mark en Ant, 13 april 2012 gelanceerd in De Schierstins in Feanwâlden/Veenwouden, is genomineerd voor ‘Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân’.
De vier andere genomineerden voor ‘Het beste erfgoededucatieproject van Fryslân’ zijn Triedsjes nei it ferline; Mark en Ant; Rotte kiezen; Doen als toen en Vroeger Dichtbij. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 10 oktober van 14.00 tot 17.00 uur bij Keunstwurk. Als u aanwezig wilt zijn kunt u zich aanmelden via de website van Keunstwurk: http://www.keunstwurk.nl/

BUITENPOST (NL) – Stichting Markant Friesland is een samenwerkingsverband van 22 musea en erfgoedinstellingen in Noordoost Friesland. De aangesloten musea willen bezoekers graag kennis laten maken met de unieke geschiedenis van dit gebied. Scholieren vormen voor Stichting Markant Friesland een bijzondere doelgroep.

Het project ‘Markant Erfgoed’ wil middelbare scholen en leerlingen in contact brengen met het culturele erfgoed dat vlakbij in de eigen regio te ontdekken valt. Het project werd afgelopen seizoen uitgevoerd en leerlingen werden door een authentieke autobus van de school opgehaald, verzorgd door het Nationaal Openbaar Vervoer Museum in Ouwsterhaule. De financiering van dit educatieve project werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Burgum-de Lauwers e.o.

Aan dit project werkten verschillende scholen en klassen mee en een aantal musea werd bezocht.

Expositie

Een klas ‘adopteerde’ een museum en de leerlingen gingen onder begeleiding, aan de slag met concrete opdrachten. Deze bestonden uit het maken van een persbericht, een grafisch vormgegeven poster of folder, waarmee de leerlingen vanuit hun visie het museum moesten promoten.

De resultaten van dit bijzondere project worden geëxposeerd op het Nordwin College (voorheen AOC) te Buitenpost. Tientallen opdrachten worden voorgeselecteerd en zullen door een deskundige jury worden beoordeeld. De winnende opdrachten, twee in elke categorie, dus totaal zes, worden bekendgemaakt op de expositie. Enkele prijswinnende resultaten zullen professioneel worden gedrukt en kunnen worden gebruikt in de betreffende musea als PR materiaal!

De opening door dhr. J.Boerema (wethouder Kollumerland c.a.) zal plaatsvinden op 12 oktober a.s. om 14.00 uur. Hapjes en drankjes worden verzorgd door de profielleerlingen van klas 4, en er is gelegenheid voor iedereen om de resultaten te bewonderen!

Meer informatie:

www.markantfriesland.nl

www.vmbogroen-buitenpost.nl

Vrijdag 12 oktober 2012, aanvang 14.00 uur

Locatie:

Nordwin College
Prof. Wassenberghstraat 3
9285 PS Buitenpost