Lorituin: tafelen en napraten met papegaaien

Lorituin: tafelen en napraten met papegaaien

Publicatiedatum: 10 oktober 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Nieuwe attractie Orchideeën Hoeve

Bezoekers mogen de papegaaien nectar voeren.
Bezoekers mogen de papegaaien nectar voeren.

LUTTELGEEST (NL) – Op zaterdag 20 oktober 2012 wordt de nieuwe Lorituin in de Orchideeën Hoeve geopend voor publiek. Bezoekers mogen voor het eerst de regenboogpapegaaien in deze tropische tuin voeren. Ook zijn er op de openingsdag twee spectaculaire roofvogelshows (11.30 en 13.30 uur) en kunnen kinderen zich laten schminken.

Directeur Thomas Maarssen: “De nieuwe Lorituin is een unieke beleving voor alle leeftijden. In de Lorituin vliegen meer dan 80 kleurrijke Lori’s van de blauwe bergen. Lori’s zijn actieve en nieuwsgierige papegaaitjes en ze trekken met hun capriolen en luidruchtige gedrag alle aandacht van de bezoeker. Naast imponeren willen ze eigenlijk nog maar één ding: gevoerd worden. Wanneer u een klein voederbakje in uw hand heeft zal de Lori voorzichtig op uw arm landen en zich tegoed doen aan de heerlijke nectar uit het bakje.”

Bezoekers mogen de papegaaien nectar voeren.

Herfstvakantie

De feestelijke openingsdag van de nieuwe Lorituin is tevens de start van de herfstvakantie (20 t/m 28 oktober 2012). Op 20, 23 en 25 oktober is er om 11.30 en 13.30 uur een spectaculaire roofvogelshow. Tijdens deze anderhalf uur durende demonstratie laten specialisten van valkerij De Valkenhof uit Aalten (Gelderland) vele soorten roofvogels rondvliegen in de overdekte Vlinder Vallei. Ook zijn er op 24, 26 en 27 oktober rondleidingen. De tropengids neemt u mee langs de highlights van de tropen, de vlindertuin en de nieuwe Lorituin. De rondleidingen starten om 13.15 uur en duren anderhalf uur.

Openingstijden

De Lorituin is vanaf 20 oktober elke dag geopend. Kijk op www.orchideeenhoeve.nl voor meer informatie en het volledige programma tijdens de herfstvakantie. De Orchideeën Hoeve is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Parkeren is gratis.

info: www.orchideeenhoeve.nl