Yacht Charter Urk vergroot vloot met zeven motorjachten en nieuwe charterbases

Yacht Charter Urk vergroot vloot met zeven motorjachten en nieuwe charterbases

Publicatiedatum: 10 oktober 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Open huis zaterdag 13 oktober 2012 10.00 tot 16.00 uur

URK (NL) – Met twee nieuwe charterbases en zeven luxe motorjachten erbij gaat Yacht Charter Urk het seizoen 2013 in. De verhuurvloot omvat dan 25 schepen, verdeeld over twee landen. Zaterdag 13 oktober 2012 houden Peter en Truida de Heus open huis op het adres Keteldiep 13 in Urk. Ze tonen er onder andere de nieuwe aanwinsten, vier Linssen kruisers en kotterjachten, en een superluxe Pacific Allure.

Truida en Peter de Heus besturen volgend jaar vanuit Urk drie  charterbases: Urk, jachthaven Flevostrand te Biddinghuizen (bij  Harderwijk) en jachthaven Marina Ancora in Neustadt in Holstein aan de  Oostzee. De boekingen worden centraal in Urk gedaan, voor de afgifte en  aanname van de boten in Biddinghuizen en Neustadt in Holstein worden  lokale gastheren ingezet.

Yacht Charter Urk heeft veel klanten uit Nederland, Duitsland en  Zwitserland, maar ook uit Oost-Europa, onder andere uit Tsjechië. De  onderneming ging in 1998 op Urk van start en is één van de weinige op  het IJsselmeer georiënteerde motorjachtverhuurders.

Truida en Peter de Heus besturen volgend jaar vanuit Urk drie charterbases: Urk, jachthaven Flevostrand te Biddinghuizen (bij Harderwijk) en jachthaven Marina Ancora in Neustadt in Holstein aan de Oostzee. De boekingen worden centraal in Urk gedaan, voor de afgifte en aanname van de boten in Biddinghuizen en Neustadt in Holstein worden lokale gastheren ingezet.
Yacht Charter Urk heeft veel klanten uit Nederland, Duitsland en Zwitserland, maar ook uit Oost-Europa, onder andere uit Tsjechië. De onderneming ging in 1998 op Urk van start en is één van de weinige op het IJsselmeer georiënteerde motorjachtverhuurders.

Op Urk aan het IJsselmeer zijn achttien jachten gestationeerd. De nieuwe aanwinsten, vier Linssens en een Pacific Allure, jachten van 9 tot 15 meter, krijgen de jachthaven van Molecaten Park Flevostrand bij Harderwijk als afvaartlocatie. De huurjachten die in Nederland liggen zijn alle vaarbewijsvrij, op één na, een 17 meter lange Van der Valk Exotic.

Marina Ancora in Neustadt in Holstein aan de Oostzee (Lübecker Bucht), vlakbij het natuurpark ‘Holsteinische Schweiz’ wordt de thuishaven van twee snelvarende vaarbewijsplichtige Absolute’s 43 en 52, respectievelijk 14 en 16 meter.

Open huis

Yacht Charter Urk, opgericht in 1998, houdt zaterdag 13 oktober 2012 van 10.00 tot 16.00 uur feestelijk open huis in Urk. Geïnteresseerden kunnen proefvaren met de pas verworven boten, met uitzondering van de Absolute’s die in Duitsland liggen. Voor de bezoekers van de charterbasis is er vers gebakken vis, koffie en een drankje. Er is ook volop vertier voor de kinderen. Het bureau voor toerisme Friesland Holland is aanwezig met een stand met gratis vaarkaarten en –routes in Friesland en Noordwest Overijssel. Wie ter plekke een motorjacht boekt, krijgt van Yacht Charter Urk 10% vroegboekkorting. De huurprijzen variëren van €595,- voor een week varen met een 9 meter jacht in het laagseizoen tot €4.995,- voor een week op pad met de grootste en meest luxe 17 meter kruiser in het hoogseizoen.

Info Yacht Charter Urk: www.ycu.nl