Foto’s van fietstocht door China in Kachelhûs Fryslân

Foto’s van fietstocht door China in Kachelhûs Fryslân

Publicatiedatum: 3 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Reportage van Anneke Hoekstra uit Joure

JOURE (NL) – Fotograaf Anneke Hoekstra-De Vries exposeert van 1 februari tot en met 31 maart 2012 in ’t Stokertje, Kachelhûs Fryslân aan de Slachtedyk in Joure.

In het voorjaar van 2010 heeft Anneke, portretfotograaf in Joure, gespecialiseerd in zwangerschaps-, baby- en kinderfotografie, een fietstocht gemaakt in China. Ze heeft samen met haar man een route uitgestippeld in de provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van dit immense land en grenzend aan Tibet.

“Het was een heel bijzondere ervaring, fietsen in een gebied waarvan we de taal niet konden verstaan en de Chinese karakters niet konden lezen. Richtingaanwijzers, de plaatsen die hier op aangeduid waren, het was allemaal abacadabra. Toch bood dat ook de nodige voordelen. We maakten namelijk vaker contact met de bevolking, waar moeten we langs, welke richting moeten we volgen? Met handen en voeten kom je dan een heel eind. Het is een land dat telkens onze nieuwsgierigheid opwekte. Wat doet men op het land, hoe woont men, wat eet men hier allemaal. Om hier achter te komen hebben we veel contact gezocht met de bevolking en men was graag bereid hier het een en ander over te vertellen. Uit deze contacten is een aardige fotoserie ontstaan, waarvan een klein gedeelte in ’t Stokertje is te bewonderen.”

Foto’s

Meer foto’s van Hoekstra’s werk kunt u bekijken op: http://a-hoekstra.jalbum.net

Daarnaast kunt u meer informatie vinden op: www.annekehoekstra.nl