Tip:  De Straat nieuw podium voor Fries talent

Tip: De Straat nieuw podium voor Fries talent

Publicatiedatum: 3 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip:

Posters ingelijst door Culturele Hoofdstad

De Straat nieuw podium voor Fries talent

LEEUWARDEN (NL) – Vrijdag 3 februari 2012 opent om 17.00 uur POSTERS!, de nieuwste expo in De Straat. Dertien derdejaars studenten grafische vormgeving van het Friesland College in Leeuwarden presenteren ruim 100 posters in Expo #5 in De Straat in het Fries Museum. 

Marnik Agema, Patricia Dijker, Daniel Diaz Brea, Amran Hardan, Celal Karadag, Frank Ligthart, Keimpe Meijer, Yoran Ruiter, Honnie Slijver, Ger Tjallema, Tjalling Werkman, Ylse Wijnia en Mike Wortel zijn de makers. Gedurende tien weken hebben zij posters ontworpen geïnspireerd op maatschappelijke thema’s.

Nederland, Vrijheid, Gevangen, Kleur, Vrije tijd, Stad en Platteland, Natuur en Geloof zijn de thema’s. Met deze onderwerpen zijn de studenten voortvarend aan de slag gegaan, hebben hun fantasie losgelaten en hebben geëxperimenteerd met vormen en technieken. Creatief en authentiek zijn begrippen die centraal staan in het project. De posters in De Straat zijn stuk voor stuk een persoonlijk verhaal van de studenten geworden. Het resultaat is een bonte collage van posters, die van 4 februari tot en met zondag 4 maart 2012 in De Straat te zien zijn. De studenten zijn begeleid door Edwin de Boer, docent grafische vormgeving van het Friesland College.

Culturele Hoofdstad

De Straat is een nieuw podium voor Fries talent dat het Fries Museum in samenwerking met Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is gestart. De Straat is gratis toegankelijk voor publiek. Het nieuwe podium De Straat is mogelijk met steun van de Gemeente Leeuwarden en Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Info: www.destraat.friesmuseum.nl

www.friesmuseum.nl