Friese sloepenbouwer keert polyester de rug toe

Friese sloepenbouwer keert polyester de rug toe

Publicatiedatum: 3 februari 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Ex-Antaris man Hans Webbink in aluminium tenders

MEPPEL (NL) – De voormalige big boss van sloepengigant Antaris-Makma-Maril in Woudsend, Hans Webbink, duikt plots op als bouwer van snelle aluminium personenboten. Zijn bedrijf, Alumax Custom Boats in Meppel, verzorgt het vervoer van VIP’s over water tijdens de Olympische Spelen in London.

“De aluminium tenders Bullit en Bronson zijn door Water Chariots, dat exclusief het watertransport tijdens de Olympische Spelen verzorgt, verkozen boven andere inschrijvingen,” vertelt Webbink, bekend als bouwer van polyester Antaris sloepen in Ossenzijl, later in Woudsend in de voormalige Makma sloepenfabriek. Maril uit Koudum werd er later ook gehuisvest. De Friese sloepengigant kreeg vorig jaar een andere directeur.

“De aluminium constructie is sterker en lichter dan polyester. Daardoor zijn de tenders sneller en minder kwetsbaar. Bovendien is de Bullit voorzien van een keiharde coating die krasvast is. Daarnaast is Alumax, dat deze boten in samenwerking met Steeler Yachts uit Steenwijk ontwikkelde, in staat om aan alle specifieke eisen te voldoen. Tijdens de proefvaart op 17 januari 2012 bleek bovendien dat de Bullit zeer weinig buiswater produceert, waardoor de VIP-gasten droog blijven ook bij harde wind op de Thames.”

 

Webbink: “Tijdens de London Boat Show in London was ik met Steeler Yachts vertegenwoordigd. Daar werden we uitgenodigd om met Alumax mee te strijden om de opdracht. In Nederland hebben we alles op alles gezet om de Bullit 660 op tijd voor de testdag in London te krijgen. Tijdens het weekend werden er voorzieningen aangebracht waar wij van dachten dat ze nodig waren voor een tender voor intensief 24/7 gebruik. Dit meedenken heeft voor een groot deel ons de order opgeleverd. Het aantal benodigde boten kan oplopen tot veertig stuks.”

Info:

www.bullittenders.nl

www.bronson-marine.com

www.alumaxboats.nl

http://www.antarisboats.com/antaris-sloepen