Frau Wietske op landelijke televisie

Frau Wietske op landelijke televisie

Publicatiedatum: 15 oktober 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

WNL Vandaag de Dag bij kaasboerderij De Gelder

In de stal van zuivelboerderij De Gelder in Tijnje. Verslaggever Tom van ’t Einde interviewt Frau Wietske, cameraman Ted Kraamer registreert.
In de stal van zuivelboerderij De Gelder in Tijnje. Verslaggever Tom van ’t Einde interviewt Frau Wietske, cameraman Ted Kraamer registreert.

TUINJE (NL) – Frau Wietske, Frieslands tegenhanger van kaasmeisje Frau Antje, heeft niet te klagen over publiciteit. Fotomodel Wietske de Jong en Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland werd begin oktober 2014 het hemd van het lijf gevraagd door de media, met name de Hollandse.

Grappige en informatieve stukken verschenen in het Algemeen Dagblad, het Parool en de Leeuwarder Courant en op vele websites, onder van Friesland Post en Fries Nieuws. Journalist Rob Rombouts wijdde in het Parool een humoristisch geschreven column aan Fryslân’s eigenzinnigheid.

WNL
Een TV-ploeg van Omroep WNL kwam voor het programma Vandaag de Dag maandag 13 oktober 2014 helemaal van Amsterdam naar zuivelboerderij De Gelder van de familie Vogel in Tijnje voor opnames van Frau Wietske en een interview met Hendriks. Laatstgenoemde zet Wietske de Jong niet alleen in voor de promotie van kaas, maar van alle echte Friese streekproducten.

Uitzending WNL Vandaag de Dag van 14 oktober 2014 vlak voor het NOS Journaal op NPO 1 van 08.00 uur:
www.omroepwnl.nl/video/fragment/vandaag-de-dag-Zeeuws-meisje__POMS_WNL_658404

Info zuivelboerderij De Gelder in Tijnje: www.kaasboerderijdegelder.nl

Frau Wietske komt tevoorschijn van achter de overheaddeur van de grote stal.
Je moet er wat voor over hebben.
Frau Wietske komt tevoorschijn van achter de overheaddeur van de grote stal. Je moet er wat voor over hebben.
Jenny Vogel van De Gelder kijkt toe hoe enkele van haar 250 koeien worden gefilmd.
En Wietske de Jong heeft weer een leuke dag en lach.
Jenny Vogel van De Gelder kijkt toe hoe enkele van haar 250 koeien worden gefilmd. En Wietske de Jong heeft weer een leuke dag en lach.