Frederieke van der Lijn lokt publiek naar vernieuwde Kruidhof

Frederieke van der Lijn lokt publiek naar vernieuwde Kruidhof

Hortus van Fryslân weer open

BUITENPOST (NL) – In Buitenpost zet Frederieke van der Lijn dé attractie van Noord-Oost Friesland in de picture: het botanische paradijs De Kruidhof. Zij is sinds maart 2018 de coördinator van het museale samenwerkingsverband Markant Friesland.

Frederieke van der Lijn als bloemenmeisje in De Kruidhof. Zij coördineert namens Markant Friesland de activiteiten van 24 zeer bijzondere musea in het noordoosten van Friesland.

Aan de club nemen 24 bijzondere bezienswaardigheden in de noordoosthoek van de provincie deel onder de naam Markant Friesland. Ze wil de route langs musea opnieuw in de belangstelling brengen bij toeristen en touroperators, want de attracties zijn samen een ware highlight, vindt ze. Verborgen schatten, bijna ongeschonden voortgekomen uit 5000 jaar oud waddenland en een stukje Friese Wouden.

Helemaal vernieuwd
De Kruidhof, de hortus van Fryslân, maakt deel uit van het collectief waarvoor Frederieke allerlei zaken regelt. Ze was 16 jaar bij de gemeente Achtkarspelen werkzaam en begon een paar jaar geleden met het coachen van mensen met behulp van paarden: therapiebedrijf EquiNama. Promotor Frederieke attendeert nieuwsgierige reisorganisatoren en journalisten op het nieuwe  receptiegebouw, de winkel, het tuincafé met restaurant, de verkooptuin en een paar thematuinen. Bijna 4 hectare groot is het complex, dat de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa binnen de hekken en heggen heeft. Wie wat met kruiden (berenburg!), bloemen, groenten, fruit, bijen en streekproducten (appel-perensap!) uit de Wadden en Wouden heeft, moet beslist een bezoek brengen aan De Kruidhof.
“De tuinen zijn na de winterstop sinds 2 april weer opengesteld voor het publiek. Er zijn geregeld thematische evenementen, sommige goed voor een paar duizend mensen met groene vingers.”

Meer info:
www.dekruidhof.nl
www.markantfriesland.nl
www.equinama.nl

Watervakantiemagazine:
Blader hier in het nieuwe magazine over waterrecreatie in Friesland:
www.frieslandholland.nl/waterland/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Vakantiebestemming Friesland Holland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Een impressie van de vernieuwde botanische tuin De Kruidhof, gemaakt op dinsdagmiddag 9 april 2019 door Fries Nieuws redacteur Albert Hendriks, met hier en daar Frederieke van der Lijn als promotioneel fotomodel.