Fries kajuitmotorjacht Antaris X ontworpen om wereldmarkt te betreden

Fries kajuitmotorjacht Antaris X ontworpen om wereldmarkt te betreden

Onthulling bij sloepenbouwer Aquatec Industries in Woudsend

WOUDSEND (NL) – Gisteravond, donderdag 5 maart 2020, is in de overdekte expohaven van Aquatec Industries in het Friese Woudsend het eerste kajuitmotorjacht van Europa’s grootste sloepenbouwer onthuld. JAVI prijkt op de achterzijde van de voor de wereldmarkt bestemde vierpersoons Antaris X toen de doeken tijdens een theatrale muziek- en lichtshow opgetrokken werden, dit onder toeziend oog van een 200-tal genodigden.

De Antaris X werd donderdagavond 5 maart 2020 voor het eerst voorgesteld aan genodigden en de pers, op de werf in Woudsend, en gaat vandaag op transport naar de Hiswa Amsterdam Boat Show.

JAVI staat voor de 17 mei 2019 overleden jachtontwerper Jan Visser, de man die op verzoek van directeur Klaas Schiphof een kajuitmotorboot moest tekenen waarmee de nu vooral in Nederland actieve sloepenbouwer zijn vleugels internationaal kon uitslaan. Een wereldboot dus, die gisteren in stijl werd gedoopt, zonder een fles champagne tegen de boeg, maar met bubbels en confetti, als dankbetoon aan de geliefde tekenaar uit Heeg. Zijn partner Ylona Kruis en Vissers zoon Cor woonden de onthulling van nabij mee, in gezelschap van Schiphof en zijn echtgenote. Ze waren zichtbaar trots op de creatie van Jan Visser. De klus werd na zijn overlijden afgerond door Albert van der Meer van Gaastmeer Design in Gaastmeer, vlakbij Heeg. Schiphof zei het zeer gewaardeerd te hebben dat Van der Meer direct bereid was Jan Vissers werk af te maken, zodat ze in Woudsend weer verder konden.

Lees meer Fries kajuitmotorjacht Antaris X ontworpen om wereldmarkt te betreden