Friese bed and breakfasts steeds vaker luxer dan vier- en vijfsterrenhotels

Friese bed and breakfasts steeds vaker luxer dan vier- en vijfsterrenhotels

Klein Lauswolt in Gaasterland: Huize Rijsterbosch

RIJS (NL) – In Friesland kun je super luxe overnachten, in vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het voorname Beetsterzwaag in de Friese Wouden bijvoorbeeld. Voor die tegen adellijkheid aanleunende status betaal je natuurlijk een pittige prijs: tussen de €172,- en €372,- per nacht (gemiddelde prijzen). Maar Friese bed and breakfasts blijven wat het aanbieden van luxe en ruimte niet achter bij de hotellerie.

Michel Lunenberg in gesprek met Stephanie Kraeger van de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland Travcel Service.

Ze lijken ze zelfs in te halen, ontdekten medewerkers van Friesland Holland Travel Service, onder andere bij B&B Rijsterbosch van Michel Lunenberg en Maja Ganzevles aan de rand van het Rysterbosk in Rijs in Gaasterland. Geen vijf hotelsterren, maar vijf tulpen van bedandbreakfast.nl. Daar kun je de nacht doorbrengen op het niveau van een hotel als Lauswolt, maar dan voor aanzienlijk lagere bedragen: €110,- voor de comfortabele kamer, €120,- voor de Deluxe en €140,- voor de suite. Alle kamers hebben airconditioning en in de serre, het dagverblijf en de ontbijruimte hangt kunst van Evert van Hemert uit Kolderwolde. Het genoemde parkbos en twee goede restaurants bevinden zich op kruipafstand, namelijk Jans (van Geeske Wiendels en Victor Wiendels) en Eigen Wies (van Wiesje Pit). Lopend of fietsend door het historische landgoedbos ben je in zucht bij de IJsselmeerkust.

Lees meer Friese bed and breakfasts steeds vaker luxer dan vier- en vijfsterrenhotels