Bakkeveen wijst toeristen ook op zondagen de weg, zelfs buiten het hoogseizoen

Bakkeveen wijst toeristen ook op zondagen de weg, zelfs buiten het hoogseizoen

Beetsterzwaag drukke uitvalsbasis voor tochten door monumentale bossen

BAKKEVEEN (NL) – De bossen op het landgoed Lauswolt-Olterterp nabij Beetsterzwaag zijn voor de inwoners van Drachten wat de bossen van Oranjewoud voor de inwoners van Heerenveen zijn. Gisteren, zondag 17 november 2019, was het mooi weer en dus waren er héél veel auto’s in en om Beetsterzwaag, waar veel parkeergelegenheid is. Vandaar vertrekken veel wandelaars en fietsers, ook toeristen, richting Bakkeveen.

In Bakkeveen, een belangrijke plaats in de Friese Wouden, kan de toerist op een royaal onthaal rekenen, ook op zondagen. Dan zijn het historische theehuis De Slotplaats en het toeristisch informatiepunt van het dorp, ondergebracht in de naastgelegen nieuwe schuur van Natuurmonumenten, beide geopend. Het was er zondag 18 november 2019 druk: ideaal wandel- en fietsweer.

Het wemelde van de wandelaars rondom hotel-restaurant Lauswolt en hotel-restaurant Het Witte Huis in Olterterp, ontdekte een testteam van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. Dat test de nieuw Elfdorpenroute, een ca. 365 km lange fietsroute langs topdorpen in het oosten van Friesland, de Friese Wouden, en in een stukje in Drenthe en Overijssel. Gisteren werden de routes tussen Beetsterzwaag en de bossen van Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen verkend.

Routetester Albert Hendriks: “Er waren gisteren relatief maar weinig fietsers onderweg en als ze er waren, dan waren dat vooral mountainbikers. Voor hen zijn er schitterende routes aangelegd. Dat resulteerde een jaar geleden helaas in jaloerse, minder sportieve wandelaars die de boel saboteerden. Maar het lijkt nu allemaal storingsvrij te verlopen.”

Lees meer Bakkeveen wijst toeristen ook op zondagen de weg, zelfs buiten het hoogseizoen