In het Friese Wolvega staat een van de modernste viszaken van Nederland: Van der Schuit

In het Friese Wolvega staat een van de modernste viszaken van Nederland: Van der Schuit

Trendy design, geavanceerde techniek en live seafood bar

WOLVEGA (NL) – Een heel legertje specialisten kwam er in oktober en november 2019 aan te pas om in het Zuid-Friese Wolvega van de al 85 jaar bestaande viszaak van de familie Van der Schuit één van de meest trendy visspeciaalzaken van Nederland te maken. De eigenaren, Gina Ems-Van der Schuit en haar man William Ems, de opvolgers van Anne en Willie van der Schuit, schakelden diverse professionals in om hun ideeën gestalte te geven.

William Ems en Gina Ems-Van der Schuit, hier met fish and chips voor de totaal gemoderniseerde zaak in het centrum van Wolvega, zijn apetrots. Ze hebben de nieuwste technieken voor viskoeling en presentatie, onder andere van zelfgemaakte salades en maaltijden, in huis. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Dat waren onder anderen aannemer Joop Oord uit Wolvega, de internationaal actieve winkelinterieur- en koelmeubelbouwer Remmerswaal uit Delft en Dalmolen horeca- en grootkeukentechniek uit Wolvega. Frieslands bekendste topkok, Jan Smink van het gelijknamige restaurant in het centrum van Wolvega, doet ook geregeld een beroep op laatstgenoemde leverancier van keukenapparatuur. Niet vreemd dus dat Gina en haar man ook een beroep deden op Dalmolen.

Lekker lokaal wat de bouwers, installateurs (Pastoor Installatietechniek) en sfeermakers betreft, maar wat de techniek aangaat is de nieuwe zaak bijna buitenaards. De belichting en beneveling van de zeevruchten en de kant-en-klaar-maaltijden is veelsoortig en ieder versproduct in de koelvitrine heeft zijn eigen klimaatzone.

Een dertigtal mensen kan tegelijk zittend, aan tafel of aan de food and coffeebar, genieten van een visje, een op vis gebaseerde maaltijd (ook af te halen) of fish and chips. Normaliter is het in viswinkels steenkoud, maar Visspecialist Van der Schuit heeft speciaal voor de restaurantgasten en het winkelend publiek vloerverwarming die geen invloed heeft op de werking van de koeling. Comfort en duurzaamheid gaan hier dus hand in hand.

Meer info:
www.facebook.com/leukstewinkels/
www.facebook.com/visspecialistvdschuit.nl/
www.joopoordbouwbedrijf.nl
www.pastoorinstallatietechniek.nl
www.remmerswaalretaildesign.nl
www.dalpro.nl
www.jansmink.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Friese reisorganisatie biedt 15 unieke zekerheden:
https://www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/

Friesland reisgidsen, magazines en routekaarten:
www.frieslandhollandwebshop.nl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Het trendy interieur biedt plaats aan dertig eters en is voorzien van vloerverwarming die niet de koeling beïnvloedt. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Opgevolgd door hun dochter en schoonzoon: Willie en Anne van der Schuit. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Albert Hendriks maakte als redacteur van Fries Nieuws dinsdagmorgen 26 november 2019 deze fotoreportage voor de facebookserie ‘De leukste winkels van Friesland’ van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. Als u ook een kijkje wilt nemen en wilt kiezen uit een zee aan vis en verwante maaltijden, dit is het adres: Van Harenstraat 34 in Wolvega. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.