In het Friese Wolvega staat een van de modernste viszaken van Nederland: Van der Schuit
Trendy design, geavanceerde techniek en live seafood bar
WOLVEGA (NL) – Een heel legertje specialisten kwam er in oktober en november 2019 aan te pas om in het Zuid-Friese Wolvega van de al 85 jaar bestaande viszaak van de familie Van der Schuit één van de meest trendy visspeciaalzaken van Nederland te maken. De eigenaren, Gina Ems-Van der Schuit en haar man William Ems, de opvolgers van Anne en Willie van der Schuit, schakelden diverse professionals in om hun ideeën gestalte te geven.

William Ems en Gina Ems-Van der Schuit, hier met fish and chips voor de totaal gemoderniseerde zaak in het centrum van Wolvega, zijn apetrots. Ze hebben de nieuwste technieken voor viskoeling en presentatie, onder andere van zelfgemaakte salades en maaltijden, in huis. Fotografie: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.
Dat waren onder anderen aannemer Joop Oord uit Wolvega, de internationaal actieve winkelinterieur- en koelmeubelbouwer Remmerswaal uit Delft en Dalmolen horeca- en grootkeukentechniek uit Wolvega. Frieslands bekendste topkok, Jan Smink van het gelijknamige restaurant in het centrum van Wolvega, doet ook geregeld een beroep op laatstgenoemde leverancier van keukenapparatuur. Niet vreemd dus dat Gina en haar man ook een beroep deden op Dalmolen.
Lees meer In het Friese Wolvega staat een van de modernste viszaken van Nederland: Van der Schuit