Friese hotels aan A6, A32 en A7 aantrekkelijk alternatief voor duur Amsterdam

Friese hotels aan A6, A32 en A7 aantrekkelijk alternatief voor duur Amsterdam

Publicatiedatum: 29 september 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Hotelprijzen stijgen, maar nauwelijks in Friesland

Mooi hotel voor groepen, hotel Gaasterland in Rijs.
Mooi hotel voor groepen, hotel Gaasterland in Rijs.

WOLVEGA (NL) – De hotelprijzen krabbelen op, zegt Hotels.com. De gemiddelde prijs van een hotelkamer steeg het eerste half jaar wereldwijd met 2%. In Nederland steeg de hotelkamerprijs in het tweede kwartaal van 2010 met 4% naar een gemiddelde prijs van €106 per overnachting (voor twee personen).

Amsterdam was in het tweede kwartaal van 2010 de duurste stad van Nederland. Na een prijsstijging van 7% betaalden reizigers er gemiddeld €115 voor een hotelkamer. Den Haag, vorig jaar de duurste stad, zag de gemiddelde kamerprijs dalen met 6% naar €109 per overnachting.

Friesland

Het bedrijf biedt achtdaagse all-in-arrangementen voor senioren aan voor € 381 tot € 447,50 per persoon aan. De prijs is incl. touringcar die de groep uit de woonplaats haalt en terugbrengt en excursies uitvoert. Het Rijsterbos ligt voor de deur, de IJsselmeerkust op twee kilometer lopen.
Het bedrijf biedt achtdaagse all-in-arrangementen voor senioren aan voor € 381 tot € 447,50 per persoon aan. De prijs is incl. touringcar die de groep uit de woonplaats haalt en terugbrengt en excursies uitvoert. Het Rijsterbos ligt voor de deur, de IJsselmeerkust op twee kilometer lopen. Info: http://www.hotel-gaasterland.nl/

Voor organisatoren van groepsuitjes, touroperators en individuele boekers wordt het nog interessanter om Amsterdam en omstreken vanuit Friesland te verkennen. De hoofdstad ligt maar een dik uur rijden van bijvoorbeeld Lemmer en Wolvega. Hotels in Friesland zijn 25 tot 35% goedkoper dan een gemiddeld Amsterdams hotel terwijl veel Friese hotels veel meer recreatieve faciliteiten bieden.

Eindelijk

Na zeven opeenvolgende kwartalen van prijsdalingen is de wereldwijde hotelkamerprijs tot opluchting van de hotelbezitters weer iets gestegen. Ondanks de bescheiden stijging van 4% in Nederland en 2% wereldwijd is de gemiddelde prijs van een hotelkamer, dankzij drastische prijsdalingen in 2009, echter nog altijd lager dan bij de start van de Hotel Price Index in 2004.

 

Hoewel de hotelkamerprijzen tijdens de eerste drie maanden van 2010 vergeleken met een jaar eerder overal ter wereld nog gelijk of lager waren, stegen de prijzen in Europa en de Caraïben tijdens het tweede kwartaal met 1%, in Noord- en Zuid-Amerika met 3%, en stabiliseerden de prijzen in Azië.

Groei in Azië

De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Azië was, ondanks de stabilisatie van jaar tot jaar, in het tweede kwartaal van 2010 17% hoger dan bij de start van de Hotel Price Index in 2004, dit in tegenstelling tot alle andere werelddelen, waar de gemiddelde hotelkamerprijs momenteel zeer dicht bij het niveau van 2004 ligt.

David Roche, Global President van Hotels.com, licht toe: “Deze situatie bevestigt nogmaals de algehele groei in de Aziatische regio en ook de toenemende vraag naar hotels in deze regio. De betaalde prijzen in Azië, en ook het tempo waarin de prijzen zich herstellen, vertonen binnen de gehele regio duidelijke verschillen. Grote zakelijke- en congrescentra, zoals Singapore en Hongkong, zagen hun prijzen in navolging op de toenemende vraag naar zakelijke reizen stijgen.”

Herstel?

“De trends in hotelprijzen tot het einde van het tweede kwartaal 2010 bevestigen dat er in de hotelbranche inderdaad sprake is van stabilisatie, en de eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar. Hotelprijzen lijken tijdens de eerste helft van 2010 het dieptepunt te hebben bereikt, en zijn de laatste tijd met 2% gestegen ten opzichte van vorig jaar: de eerste keer dat de prijzen zijn gestegen sinds 2007. Als we daadwerkelijk te maken hebben met het begin van herstel, gaat het om een grillig herstel waarvan het vertrekpunt op een laag niveau ligt. De prijzen blijven in een groot deel van de ontwikkelde wereld op een niveau dat we niet meer gezien hebben sinds 2003 of 2004 – alleen de Aziatisch-Pacifische regio vertoont aanzienlijke groei.”

Meer informatie: www.hotels.com/

Hotels in Friesland: www.hollandholidayhotels.nl