Friese jachtbouwers vullen Holland-plein!

Friese jachtbouwers vullen Holland-plein!

Publicatiedatum: 23 December 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Boot Düsseldorf 2011

Pikmeerkruiser 48 OC
Pikmeerkruiser 48 OC
Tuna 40 Cabrio
Tuna 40 Cabrio

DÜSSELDORF (D) – Vier grote luxe motorjachten komen op het nieuwe Holland Yachts & Boats-plein in hal 15 van Boot Düsseldorf (22-30 januari 2011). Het gaat om de gloednieuwe Pikmeerkruiser 48 OC van jachtwerf B. De Groot uit Grou, de Tuna 40 Cabrio van Tuna Yachts, ook uit Grou, de Sturiër 500 CS van Sturiër Yachts uit Stavoren en de RiverCruise 31 van Ottenhome Heeg uit Heeg.

Hal 15 is de hal waar in hoofdzaak Nederlandse jachtbouwers hun producten tonen. Het 500 vierkante meter grote botenplein van organisator Albert Hendriks, onder andere journalist en directeur van het bureau voor toerisme Friesland Holland, is een Nederlandse vlag van 33 bij 15 meter. Het plein wordt van boven verlicht en sfeervol gedecoreerd met tulpen. Tussen de boten worden zitjes en balies opgesteld.

Stunt

Hendriks: “Het is een stunt die zeker een vervolg krijgt op andere beurzen. Het concept is ontwikkeld om deelname aan botenbeurzen gemakkelijker en goedkoper te maken — voor met name kleinere bedrijven — in een opvallende, professionele Holland-ambiance. Geen overdaad aan luxe en afleidende dure toeters en bellen: het draait om de boot op de “catwalk”. Holland Yachts & Boats staat voor het beste wat er is op het gebied van serie- en custom built-jachtbouw. We zijn vooral actief in het segment tot 20 meter.”

Infocentrum

Op het plein verrijst ook een jachtbouwinformatiecentrum. In de stand wordt documentatie gepresenteerd van jachtbouwers, bemiddelaars, verhuurders en ontwerpers. Er komt ook een speciale draagtas met de opdruk Holland Yachts & Boats en een nieuwe website (reeds in aanbouw): www.hollandboats.info

Info: www.boot.de

Sturiër 500 CS

Sturiër 500 CS

Sturiër 500 CS
RiverCruise 31

RiverCruise 31

RiverCruise 31