Friese Stoomtrein Maatschappij vraagt faillissement aan

Friese Stoomtrein Maatschappij vraagt faillissement aan

Publicatiedatum: 3 November 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Droom Max Kooijmans valt in duigen

SNEEK (NL) –  Een klap voor het bestuur en de vele vrijwilligers van de FStM en een fikse tegenvaller voor het toerisme in Zuidwest Friesland. De Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) heeft 2 november 2011 haar faillissement aangevraagd.

“Diverse keren uitstel van exploitatie hebben de financiële nood dusdanig opgedreven dat er geen andere uitweg meer mogelijk is,” zegt voorzitter Max Kooijmans van de FSTM.  De exploitatie van de stoomverbinding tussen Sneek en Stavoren heeft de laatste jaren diverse keren vertraging opgelopen. Als gevolg van het treinongeval bij Barendrecht was de provincie genoodzaakt om extra veiligheidsmaatregelen aan te brengen op de aansluitingen voor de stoomtrein. De benodigde extra investering zorgde voor een bestuurlijke vertraging en een uitgestelde exploitatie van 2010 naar 2011. Dit jaar zorgden de nodige problemen rondom de locomotief ervoor dat wederom de exploitatie een jaar uitgesteld moest worden. Tegenvallers rondom de certificering en goedkeuring van de aangepaste trein zorgden voor een forse vertraging rondom de komst naar Sneek. Een hernieuwd uitstel was het gevolg.

“De Friese Stoomtrein Maatschappij heeft de afgelopen jaren vol passie gewerkt aan het realiseren van deze stoomdroom. Er is volop geïnvesteerd in het realiseren van die droom. Investeringen die helaas niet terugverdiend konden worden door het uitstellen van de exploitatie,” zo  Max Kooijmans.

23er bij Stavoren

23er bij Stavoren