Friesland concurrent van Oostenrijk

Friesland concurrent van Oostenrijk

Publicatiedatum: 10 december 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Sneeuwpret dichtbij huis

WOLVEGA (NL) – De Friese Wouden lijken een wintersportbestemming, getuige de vele recreanten die zaterdag 8 december 2012 het natuurgebied Aeckingerzand bij Appelscha bezochten.

Kinderen gingen met sleeën de duinen af, wandelaars genoten van de toendra-achtige vlakte op de grens van Friesland en Drenthe en mountainbikers legden de 17 km lange MTB-route, de enige echte fietscrossroute van Friesland, af.

Heuveltje op, heuveltje af, het kan op het Aeckingerzand, de Kale Duinen bij Appelscha. Heuveltje op, heuveltje af, het kan op het Aeckingerzand, de Kale Duinen bij Appelscha.

Heuveltje op, heuveltje af, het kan op het Aeckingerzand, de Kale Duinen bij Appelscha.

Mountainbikers jakkeren graag op het terrein van Boswachterij Appelscha van Staatsbosbeheer. De route door de bossen en heideveleden en over zandduinen kreeg drieënhalve ster van de sportfietsers die geregeld hun waarderingen plaatsen op www.mtbroutes.nl Het mountainbiken in het Drents-Friese Wold gaat door tot zonsondergang.

Mountainbikers jakkeren graag op het terrein van Boswachterij Appelscha van Staatsbosbeheer. De route door de bossen en heideveleden en over zandduinen kreeg drieënhalve ster van de sportfietsers die geregeld hun waarderingen plaatsen op www.mtbroutes.nl

 

Het mountainbiken in het Drents-Friese Wold gaat door tot zonsondergang.

Info MTB Route Appelscha: www.mtbroutes.nl/route/201/Appelscha