Valk 791 voor zeilers zonder boot

Valk 791 voor zeilers zonder boot

Publicatiedatum: 10 december 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Klasseorganisatie zoekt talent

SNEEK (NL) – De Valken-klasseorganisatie stelt de Valk 791 beschikbaar als ‘talentjacht’ voor wedstrijdzeilers zonder een snelle Valk.

Het Talentjacht.
Het Talentjacht.

Hero Hettinga, commissaris Noord van de Valken-klasseorganisatie: “De Valk 791 is een snel schip met moderne tuigage en inrichting. Wedstrijdzeilen in de Valk betekent op hoog niveau sportief zeilen in velden met geroutineerde zeilers. De Valk is met zijn spinnaker, trapeze en zijn snelle en wendbare karakter een lust om in te zeilen.
In 2012 heeft het Talentenjacht met als bemanning Madelien Regeer en Rutger Bosland mooie resultaten behaald. Zij zijn vijfde in West-Nederland geworden in een veld van ruim 60 Valken in het jaarprijsklassement en op de Nederlandse Kampioenschappen zijn ze als 15de geëindigd. Op de website www.valkenklasse.nl zijn diverse verslagen van hen te lezen.”

Rutger en Madelien zullen samen met het bestuur, nieuwe talenten wegwijs maken in het Talentenjacht zodat zij zo snel mogelijk op hoog niveau mee kunnen zullen en ook direct de gezellige sfeer in de Valkenklasse proeven.

Info: www.valkenklasse.nl