Friesland Holland met zeilboot, elektrosloep en yachtcharter in twee hallen


Publicatiedatum: 5 februari 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Boot Holland: de grootste motorbotenbeurs van Europa
Friesland Holland met zeilboot, elektrosloep en yachtcharter in twee hallen

LEEUWARDEN (NL) – Vrijdag 12 februari 2010 gaan de deuren open van Boot Holland, dé motorjachten- en sloepenbeurs van Europa. Friesland Holland Tourist Information & Travel Service staat met een elektrische sloep en een stand over sloep- en motorjachtcharter in de sloepenhal, de Frankenhal. Haar zeilsportpromotieboot Non-Stop, een Polyvalk Revolution, dienst als blikvanger in het zeilpaviljoen in de Friezenhal.

Friesland Holland’s buitendienstmedewerkster Marian de Wolff geeft in de sloepenhal informatie over elektrisch varen langs de Friese Elfsteden en in Nationaal Park De Alde Feanen met de Oldmarker sloep. Met deze boot, te huur bij meerdere Friese bedrijven, kan acht uren worden gevaren zonder laden. Marian figureert in reclamecampagnes over elektrisch varen in Friesland onder de naam E-lisa (www.electric-boating.nl en www.hotelplusholidays.nl ). Marian weet overigens ook alles van jachtcharter, traditionele zeilvaart en hotelvakanties.

Klik op foto voor vergroting

Boot Holland duurt tot en met 17 februari en kent ook avondopenstellingen. De Friese botenbeurs is al 20 jaar ongekend populair. Staalbouw is de grootste speler op Boot Holland, maar ook veel bouwers en importeurs van andere typen boten en toeleveranciers zijn present in WTC Expo. Uniek zijn de steiger met motorjachten en de gemoedelijke sfeer op de beurs.
Mede door de warme aankleding en gezelligheid komen jaarlijks 50.000 bezoekers naar de 40.000 m2 grote show.

De steiger met motorjachten voor de verhuur en verkoop wordt dagelijks belopen door duizenden mensen. Het is dé attractie van Boot Holland. Veel Friesland Holland jachtverhuurders en –bouwers, zoals Veldman Yachtcharters, Aquanaut, Ottenhome Heeg en Argos Jachtbouw, hebben er een boot aangemeerd.
Klik op foto voor vergroting
Boot Akkrum presenteert op Boot Holland een zee aan kleine motorboten, bootmotoren en boottrailers van Kalf.
Klik op foto voor vergroting
Eén van de vele toeleveranciers van jachtwerven op Boot Holland is AFT RVS uit Uitwellingerga. Zij toont op Boot Holland onder andere elektrische davits.
Klik op foto voor vergroting
Friesland Holland staat met een elektrosloep en charterinformatie in de sloepenhal, de Frankenhal.
Klik op foto voor vergroting

Info: www.boot-holland.nl
Info: www.hollandboatcharter.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl