Fryslân Fan: Baron van de SON

Fryslân Fan: Baron van de SON

Publicatiedatum: 16 juli 2010
Tekst: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Baron van de SON

Freek Baron
Freek Baron met collega Dieta Smits in de stand van Schepen Onderlinge Nederland op de HISWA in Amsterdam (6 maart 2010).

Hij heeft pas zijn Frienship 25 (Bouwnummer 175 van de werf Meier in Balk) verkocht, anders was zeker dit weekend op de Friese meren te vinden. We hebben het over Freek Baron (38), Hoofd Pleziervaartuigen bij jachten en transportschepenverzekeraar Schepen Onderlinge Nederland in Groningen. SON is de gangbare naam van de onderlinge verzekeringsmaatschappij die het momenteel erg goed doet. “Wij zijn een stabiele organisatie met heel faire premies en een bovengemiddelde dekking. In een crisisperiode werkt dat extra in ons voordeel.”

De watersport is Baron met de paplepel ingegoten. Hij is opgegroeid in Drachten en woont er ook. De “uithof” van de familie was en is nog altijd Earnewâld en De Alde Feanen, waar de heer Baron zijn vrouw Wilma Smids leerde kennen.

Nu kan hij dus even niet zeilen. “We kiezen even voor andere vormen van vakantievieren omdat de kinderen, vier en twee, nog wat te klein zijn voor actieve watersport. We gaan nu een paar weken naar de Achterhoek, naar recreatiepark Marveld in Groenlo. Dat moet een heel kindvriendelijk park zijn. We zijn getipt door bekenden.”

Freek Baron verwacht niet lang zonder boot te zitten. Zodra de jeugd de zeilen kan hijsen is Earnewâld weer vakantieadres nummer één, zo verzekert ons de Fryslân Fan.

Info baas van Baron: www.son.nl

Info Earnewâld en omstreken: www.grouholland.nl

Info vakantiebestemming familie Baron 2010: www.marveld.nl

Foto: Freek Baron met collega Dieta Smits in de stand van Schepen Onderlinge Nederland op de HISWA in Amsterdam (6 maart 2010).