Fryslân Fan: Jan de politieman

Fryslân Fan: Jan de politieman

Publicatiedatum: 10 oktober 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Jan de politieman

Hij was Sinterklaas in Wolvega, is muzikant, stuntman en ook nog politieman. De motor is zijn machine, ook privé, en dat bleek ook weer tijdens de open dag van Hielkema Verkeersschool in Heerenveen, zaterdagmiddag 5 oktober 2013.

Politieman Jan Guichelaar: “Die helm past iedereen.” Politieman Jan Guichelaar: “Die helm past iedereen.”
Politieman Jan Guichelaar: “Die helm past iedereen.”

Kinderen mochten op “zijn” BMW, hun moeders soms ook, compleet met helm. Sommigen verzopen volledig in het hoofddeksel, dat ogenschijnlijk moeilijk verwijderbaar was door Guichelaar, dit tot grote hilariteit van de toeschouwers. Jan maakte er een showtje van, alsof er een bevalling gaande was.
De politie en brandweer van Heerenveen toonden bij Hielkema het bevrijden van een chauffeur uit een gecrashte auto en het publiek kreeg inzicht in het materieel van de ordebewakers en hulpverleners. Maar de motor van agent Guichelaar maakte de meeste indruk én de helicopter van Rotowings uit Lelystad en Uitwellingerga waarmee rondvluchten boven Heerenveen konden worden gemaakt.

 

Grote belangstelling voor de politie en brandweer op de open dag van Hielkema Verkeersschool in Heerenveen. Grote belangstelling voor de politie en brandweer op de open dag van Hielkema Verkeersschool in Heerenveen.
Grote belangstelling voor de politie en brandweer op de open dag van Hielkema Verkeersschool in Heerenveen.