Fryslân Fan: Maarten Offinga

Fryslân Fan: Maarten Offinga

Publicatiedatum: 10 Juni 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Elfstedenfietser Maarten Offinga

Maarten Offinga
Maarten Offinga

De Friese Elfsteden Rijwieltocht, die ieder jaar op Pinkstermaandag wordt georganiseerd door de ‘Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Fietselfstedentocht Bolsward’, bestaat volgend jaar 100 jaar.

Het evenement, waar aan 15.000 wedstrijd- en recreatiefietsers aan meedoen, gaat 13 juni 2011 voor het eerst van start in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân (Sneek e.o.). Het startschot van de eendaagse Elfstedentocht op de fiets wordt om 5.00 uur gegeven door burgemeester Hayo Apotheker in Bolsward.

Het team Reiniging van zijn gemeente is deze week hard aan het werk gegaan om de Elfsteden fiestroute schoon te vegen. De ambtenaren inspecteren het deel van de route dat door de gemeente loopt, 90 km, intensief. Een gemeentelijke veegauto zoog al het losse grind en scherp vuil van de paden en wegen zodat de kans op lekrijden in Súdwest-Fryslân minimaal is.

Onder de 15.000 fietsers die de 240 kilometer af gaan leggen zit ook de 48-jarige wethouder Maarten Offinga. Hij is één van de vijf wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân en heeft onder andere toerisme en recreatie in zijn portefeuille. Offinga’s gemeente telt maar liefst zes van de elf historische Friese steden: Sneek, IJlst, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward.

Info meerdaagse Elfstedentocht op de fiets: www.elfstedenroute.nl
Info eendaagse Elfstedentocht op de fiets: www.11steden.nl