Fryslân Fan Piet Paulusma

Fryslân Fan Piet Paulusma

Publicatiedatum: 8 maart 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst- www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Piet Paulusma

Piet Paulusma
Piet Paulusma

Friese recreatieondernemers zitten nu al te bakkeleien over het weer en het verkeer, op het water dan. Is een harde wind van Piet Paulusma nu wel of niet levensbedreigend voor de watertoerist? Wie nattigheid voelt moet donderdag 14 maart 2013 de boegspriet richting Sneek richten.

SBS 6- en Omrop Fryslân-weerman Piet Paulusma is spreker op de Lente Meeting van het Sneker reclamebureau MyriadM. De meeting is met name interessant voor watersportondernemers zoals bootverhuurders.

Weer of geen weer
De info- en discussiemiddag staat helemaal in het teken van veiligheid op het water. Dan is een goede weersvoorspelling vóór de afvaart een must. Maar een weerbericht kun je op vele manieren interpreteren. Wat voor een kitesurfer een goed bericht is, is voor een onervaren Valkzeiler een slecht bericht. Gasten kunnen Paulusma hierover aan de tand voelen. Weermannen worden in Friesland vaak gezien als de grote toeristenverjagers, omdat ze — een beetje overdreven gesteld — nog al eens windkracht 10 voorspellen terwijl het uiteindelijk windstil is. En donkere wolken boven het vasteland blijken een heldere hemel op de Waddeneilanden.

Bobo’s
Burgemeester Hayo Apotheker zal de Meeting openen met een korte aftrap. Verschillende sprekers geven daarna hun visie op de veiligheid op het water in Fryslân, ook Piet Paulusma. De heer J. Hartwig, teamchef politie Sneek, zal een kijkje geven achter de schermen van de politie op het water. De heer H. Heemskerk, teamchef brandweer Sûdwest- Fryslân, laat zien welke hulp de brandweer op het water en vanaf de waterkant biedt. Namens de provincie Fryslân verschijnen de heer S. Smit, Mobiel Verkeersleider en de heer E. Huisman, Hoofd Nautische Zaken, op het podium.

Boeven vangen
Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Fryslân (RPC Fryslân) zet zich in voor ondernemers in de provincie Fryslân die last hebben van criminaliteit en die daar iets aan willen doen. Het platform ondersteunt de samenwerking tussen ondernemers onderling, maar ook de samenwerking van de ondernemers met de gemeente, politie en justitie. Het doel hiervan is het nemen van concrete maatregelen die leiden tot verhoogde veiligheid. Er wordt onder andere gsproken over V-trace van de Sneker jachtverhuurder Richard Veldman en Paul van Goor, de baas van MyridadM.

Aanmelden
Jildou de Vries, bekend van Omrop Fryslân en Heit & Mem video, leidt deze bijeenkomst en geeft de gasten de gelegenheid om mee te denken en te reageren. De happening vindt plaats aan de Zeilmakersstraat 9 in Sneek en begint om 14.00 uur. Vooraf een plaats reserveren is noodzakelijk: www.myriadm.nl/home.html#!lentemeeting
Oant moarn!

Info Piet Paulusma: www.pietsweer.nl
www.rpcfriesland.nl
www.v-trace.nl/home.html