Fryslân Fan: Victor Cnossen

Fryslân Fan: Victor Cnossen

Publicatiedatum: 23 augustus 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan: 

Victor Cnossen

Victor Cnossen, sinds de zeillessen met een Fox op het Sneekermeer Fryslân Fan.
Victor Cnossen, sinds de zeillessen met een Fox op het Sneekermeer Fryslân Fan.

Op 17 en 18 augustus 2011 hebben mijn broer en ik een tweedaagse zeilcursus van het bureau voor toerisme Friesland Holland gevolgd. Ik had dit gewonnen met het tijdschrift Wetenschap in Beeld.Ik had het abonnement voor mijn verjaardag gekregen. Maar het nummer waar de winnende code op zat, heeft mijn vader bij de Bruna in Heemstede gekocht. Dus het was echt een mooi verjaardagscadeau!

We hebben gezeild op het Sneekermeer, een meer met veel groen er omheen. De cursus werd gegeven door Harold Dijkstra, die privélessen geeft vanuit zijn bedrijfje Siebe Sailing. Hij was heel aardig en gaf heel rustig instructies. Ik had nog geen zeilervaring, en ik wist ook niet of ik het leuk zou vinden. Maar toen we op de eerste dag een tijdje op het water zaten, vond ik het best leuk. Zeilen is eigenlijk veel ontspannender dan dat ik van tevoren dacht. En met de privélessen die we kregen, leerden we veel in een korte tijd, zonder het eigenlijk te merken. En het fijne was, dat we eigenlijk weinig theorie hebben gehad, maar meteen het water op zijn gegaan. Je leert natuurlijk ook veel sneller als je het in de praktijk meteen doet. En dat was zeker het geval.

Toen we klaar waren met het zeilen, gingen we naar het hotel. We kregen een luxe kamer en zijn meteen onder de douche gestapt. Daarna gingen we in het restaurant naast het hotel eten. Het was een Live Cooking-buffet, dus de kok stond te koken en je kon zeggen wat je graag wilde. Het was echt heel lekker, en ik at tot ik niets meer op kon. We gingen weer terug naar de kamer, en hebben nog wat televisie gekeken voor we gingen slapen.

 

Victor (rechts) en zijn broer Oscar in de Fox 22 van Siebe Sail.
Victor (rechts) en zijn broer Oscar in de Fox 22 van Siebe Sail.

Op de tweede dag hadden we er na heerlijk geslapen te hebben en een goed ontbijt weer zin in. Mijn vader, mijn broertje en een vriend van ons gingen ook zeilen, op hetzelfde meer. We probeerden natuurlijk ze een beetje te laten zien wat we allemaal al hadden geleerd, en dat lukte aardig. Ze waren onder de indruk over hoeveel we hadden geleerd in maar één dag en ik was er ook best trots op dat ik al aardig kon zeilen. Kortom, het was zeker een geslaagde zeilcursus. Ik denk dat ik ook wel verder wil met het zeilen.”