Fryslân Fans: Buitenlanders

Fryslân Fans: Buitenlanders

Publicatiedatum: 16 December 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

Buitenlanders

 

Veel buitenlandse watersporters en fietsliefhebbers zijn Fryslân Fan. Ze komen massaal naar de stands van Friesland op internationale vakantie- en watersportbeurzen, zoals in hal 14 en 15 van Boot in Düsseldorf. Omdat Friezen prachtige zeil- en motorjachten en fietsen bouwen, een uniek fijnmazig vaarwegen- en fietspadennet en gastvrije hotels en B&B’s hebben. En omdat bijna alle boten vaarbewijsvrij zijn. Vrijheid blijheid. 

Helaas is niet iedere Fries zo trots op zijn provincie als gedeputeerde Jannewietske de Vries en Ferd Crone, de burgemeester van Leeuwarden. Zij willen de provincie en de hoofdstad als Culturele Hoofdstad op de kaart van Europa zetten. Niet alleen om de export op gang te houden, de teruggang van het toerisme te keren, maar ook om de Friese cultuur te versterken, de leefbaarheid op het platteland te bevorderen.

Wie ook voor economische en culturele vooruitgang in Friesland is kan via onderstaande link “ja” zeggen tegen Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Onderteken de petitie, net als vele andere Friese ondernemers, artiesten en vertegenwoordigers van musea, attracties en toeristenkantoren al deden:

https://www.friesnieuws.nl/2976

Achtergrondinformatie over Leeuwarden/Fryslân European Capital of Culture 2018 vindt u hier:

http://www.frieslandholland.nl/

http://www.frieslandhollandnieuws.nl/

http://www.fryslan2018.eu/