De Kuilart genomineerd voor de KCK Innovatie Award

De Kuilart genomineerd voor de KCK Innovatie Award

Publicatiedatum: 16 December 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Vanwege verhuur Citroën C1 aan camperbezitters

De Citroën C1's van De Kuilart
De Citroën C1’s van De Kuilart

KOUDUM (NL) – De ANWB reikt ook voor het jaar 2012 de KCK Innovatie Award uit. Campings in heel Europa stuurden hun innovaties naar de afdeling Kamperen van de ANWB. Die heeft vijf campings genomineerd, waaronder De Kuilart in Koudum.

Zij hebben gelet op hoe opzienbarend de innovatie in de Europese kampeerwereld is, of de kampeerder er echt iets aan heeft en of de innovatie eenvoudig toepasbaar is op de camping.

Om in te spelen op de groei van de verkoop van kampeerauto’s in Europa, heeft De Kuilart haar productaanbod uitgebreid met o.a. de service autoverhuur. Sinds het voorjaar van 2011 heeft De Kuilart twee nieuwe auto’s, Citroën C1, voor de verhuur aan gasten.

Directeur Romke de Jong: “Met deze unieke service is De Kuilart de eerste camping in Europa met eigen verhuurauto’s. Deze auto’s zijn vooral zeer geschikt voor gasten die met een camper verblijven.

Natuurlijk kunnen ook de andere gasten van het park gebruik maken van deze nieuwe service. Hierbij valt met name te denken aan de passantengasten van de jachthaven. Onze auto’s zijn ideaal om bijvoorbeeld even met de auto boodschappen te doen of uit eten te gaan in de regio. Naast het gemak van de huurauto wordt er uiteraard ook aan het milieu gedacht.”

 

Duurzaam…

De Jong vindt dat hij ook duurzaam bezig is: “De huurauto verbruikt aanzienlijk minder brandstof dan de camper. De C1 is zeker drie keer zuiniger. Doordat de campergast langer op de camping blijft staan, kan men meer met de zuinige auto rijden en is er ook veel minder CO2 uitstoot.”

De provincie Fryslân is geen voorstander van deze vorm van support aan de campergast. Zij prefereert volledig elektrisch vervoer, bijvoorbeeld door middel van e-bikes en volledige elektrische auto’s.

Vijf kandidaten

Samen met vier andere Europese campings dingt De Kuilart mee naar de KCK Award. Tijdens het ANWB Campinggala op 11 januari 2012 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De andere genomineerde campings zijn: Camping Anderegg in Waimes België; Natuurcamping de Lemeler Eschin Lemele; Camping de Paal in Bergeijk en Ca’Pasquali Village-Cavallino in Treporti.

Info kamperen in Friesland: http://www.frieslandholland.nl/

Info elektrische auto’s provincie Fryslân:

http://www.mercedesforum.nl/