Fryslân Fans: Marianne en Martine

Fryslân Fans: Marianne en Martine

Publicatiedatum: 25 augustus 2010
Tekst en foto’s: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

Marianne en Martine

Meerdere keren per jaar gaan Marianne Smaling uit Roden (rechts) en Martine Zijlstra-Ruiken uit Steenwijk naar Museum Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen. Vanwege de moderne en hedendaagse kunst van Friese kunstenaars en buitenlandse geestverwanten, maar ook om de mooie ligging in een strak natuurpark pal naast het romantische landschapspark Oranjewoud.

Marianne Smaling (rechts) en Martine Zijlstra op het terras van Museum Belvédère.

Het terras der terrassen. In het midden Marianne (links) en Martine.

Marianne Smaling (rechts) en Martine Zijlstra op het terras van Museum Belvédère.
Het terras der terrassen. In het midden Marianne (links) en Martine.

Het toppunt van genieten van zon, water, bloemen en groen vinden ze het terras aan de zuidkant van het restaurant, het hart van architect Eerde Schipper’s kijkdoos. Het is het centrum van visies op kunst, architectuur, tuinaanleg en natuur. Waar je ook zit, je wordt als kijkende mens verrast door eigenaardige creaties. Scheppingen van artistiekelingen en technici, en ook een paar van Onze Lieve Heer. Hij regelde dinsdag 24 augustus 2010 onder andere felle zon, prachtige wolkenpartijen in een blauwe hemel en stevige wind voor de Fryslân Fans Marianne en Martine.

Ook hemels genieten zonder hels kabaal van drukdoenerij? Neem op de A32 afrit 11 naar Oranjewoud en volg de bordjes Museum Belvédère. www.museumbelvedere.nl Het parkeerterrein ligt naast een bloemenzee. Het langgerekte museum lijkt door de fleurige golven verzwolgen, maar het ligt er echt!

 

Museum Belvédère is een zeer open, kunst én natuurgericht bouwwerk aan de rand van Oranjewoud.