Fryslân Fans: Roberto en Marijke van TIP Sneek

Fryslân Fans: Roberto en Marijke van TIP Sneek

Publicatiedatum: 28 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Fryslân Fans

Roberto en Marijke van TIP Sneek

SNEEK (NL) – Roberto Schoenmaker en stagiaire Marijke Goslinga uit Pingjum bestieren een druk toeristeninformatiekantoor aan het Grootzand in Sneek. Zaterdag 23 augustus 2014 bijvoorbeeld ontdekte de Fries Nieuws-reporter dat bezoekers aan de binnenstad er af en aan lopen om kaarten, folders en souvenirs te halen. Sneker ondernemers bevestigen dat de opstelling van het personeel van het informatiekantoor zeer gastvrij is. Het is ook in de weekends open.

Roberto Schoenmaker en Marijke Goslinga weten alles van Sneek en omgeving. Roberto Schoenmaker en Marijke Goslinga weten alles van Sneek en omgeving.

Roberto Schoenmaker en Marijke Goslinga weten alles van Sneek en omgeving.

Tourist Information Point Fryslân in Sneek is een concurrent van de plaatselijke VVV Súdwest Fryslân aan de Markstraat. “Wij zijn in het zomerseizoen zeven dagen van de week open,” zegt eigenaar Schoenmaker. Daarom sluiten steeds meer horeca- en recreatiebedrijven zich bij ons aan. Wij hebben de zoekende toerist veruit het meest te bieden.”

Schoenmaker heeft plannen om zijn dienstverlening verder te professionaliseren, onder andere met grote zoek-en-vind-schermen aan de binnenwanden van het kantoor en een grotere collectie Friese souvenirs. Zeer gewild zijn de schalen, bordjes, kopjes, mokken en blikken van de tot ver over de Friese grenzen bekende Sneker aquarellist Wiebe van der Zee.

Samenwerking
In het Sneker informatiecentrum komt ook een grote mobiele display met alle magazines en toeristenkaarten van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. “Ik wil een zo compleet mogelijk aanbod hebben en iedere toerist of inwoner van Friesland van dienst kunnen zijn,” aldus Schoenmaker.
Friesland Holland heeft overigens ook een samenwerking met Sneek Promotion vanwege de internationale vakantieatlas ‘Sneek watersports and more’. Sneek Promotion houdt kantoor in het onderkomen van de VVV aan de Markstraat (nummer 20), nu gescheiden van de ANWB (Marktstraat 18). De ANWB zegde ook de samenwerking met de VVV in Joure op.
Tourist Information Point Fryslân gaat net als Friesland Holland ook naar de grote tentoonstelling Boot in Düsseldorf, januari 2015. Schoenmaker werkt samen met Bregina van Straten van het gelijknamige jachtverhuurbedrijf op watersportbedrijvenpark ’t Ges. Zij bundelen de belangen van Sneker participanten aan het Sneek-plein op Boot. Schoenmaker: “We gaan het als Snekers nog grootser aanpakken op Boot Düsseldorf; meer entertainment op meer vierkante meters.”

Info Tourist Information Point Fryslân te Sneek: http://www.tipfryslan.eu/index.php
Info kunstschilder Wiebe van der Zee: http://www.wiebevanderzee.com/
Info Sneek: www.sneekholland.nl
Info Sneek Promotion: http://www.sneekismeer.nl/nl/home.html
Info VVV Sneek: www.vvvzuidwestfriesland.nl

Wereldwijd gewild, serviezen en blikken, gedecoreerd met koeien van de Sneker kunstschilder Wiebe van der Zee. Stagiaire Marijke Goslinga, die toerisme studeert aan het Friesland College in Leeuwarden, toont de populairste stukken uit de collectie. Even uw e-mail checken, het kan in het kantoor van Tourist Information Point Fryslân aan het Grootzand in Sneek.

Wereldwijd gewild, serviezen en blikken, gedecoreerd met koeien van de Sneker kunstschilder Wiebe van der Zee. Stagiaire Marijke Goslinga, die toerisme studeert aan het Friesland College in Leeuwarden, toont de populairste stukken uit de collectie.

Even uw e-mail checken, het kan in het kantoor van Tourist Information Point Fryslân aan het Grootzand in Sneek.
Het aanbod aan toeristische informatie en souvenirs is groot. Het aanbod aan toeristische informatie en souvenirs is groot.

Het aanbod aan toeristische informatie en souvenirs is groot.

 

Het aanbod aan toeristische informatie en souvenirs is groot. Het toeristeninformatiekantoor in het centrum van Sneek, mét shuttleservice voor de deur. De shuttle brengt bezoekers van de parkeerterreinen, zoals de Veemarkt, naar de binnenstad.

Het aanbod aan toeristische informatie en souvenirs is groot.

Het toeristeninformatiekantoor in het centrum van Sneek, mét shuttleservice voor de deur. De shuttle brengt bezoekers van de parkeerterreinen, zoals de Veemarkt, naar de binnenstad.