Tip: Leeuwarden 2018 en Friesland Holland op UIT-festival

Tip: Leeuwarden 2018 en Friesland Holland op UIT-festival

Publicatiedatum: 28 augustus 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Tip

Leeuwarden 2018 en Friesland Holland op UIT-festival

LEEUWARDEN (NL) – Zondag 31 augustus 2014 wordt het UITfestival georganiseerd in Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Het is een voorproefje van wat er in het nieuwe seizoen in Leeuwarden te beleven is op cultureel en museaal gebied. Leeuwarden-Fryslân 2018 is mede organisator. Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, presenteert in de Prinsentuin de bezienswaardigheden van Friesland, in het bijzonder de gestaag groeiende museumroute Markant Friesland.

Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad. Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad.
Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad.

Wat is het UITfestival?
Op 31 augustus 2014 vindt voor de zesde maal het UITfestival plaats. In de binnenstad en de Prinsentuin, kunnen bezoekers (jong en oud) kijken naar, meedoen met en zich laten verrassen door allerlei activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, literatuur, cultuur, erfgoed en cultuureducatie.
Het UITfestival is een initiatief van de culturele instellingen in Leeuwarden (Dolci). Sinds 2013 is het in nauwe samenwerking met Culturele Hoofdstad 2018 uitgegroeid tot een festival met een uitgebreid programma van het culturele aanbod van geheel Friesland.

De Parade
Het UITfestival werd vorig jaar geopend met een prachtige en spectaculaire parade dwars door de binnenstad. Een nieuwe traditie was geboren! De Parade start dit jaar om 13.00 uur op het Wilhelminaplein en gaat dwars door de binnenstad naar het festivalterrein in de Prinsentuin. Het Oldehoofster Kerkhof is het Paradeplein waar u van 14.00-18.00 uur kunt genieten van allerlei demonstraties en presentaties van de deelnemende verenigingen en clubs.

Talkshow van GPTV
Onder leiding van GPTV organiseert Leeuwarden-Fryslân 2018 een talkshow met verschillende gasten. De talkshow wordt gehouden bij het ovaal van ‘De Koperen Tuin’ in de Prinsentuin en begint om 13.15 uur.  De gasten wordt het hemd van het lijf gevraagd over het jaar 2018, de aanloop daar naar toe, de organisatie, de internationale contacten en alles wat u maar wilt weten. Vanaf 14.30 tot 15.30 uur komen producers van verschillende projecten uit het bidbook aan het woord. Wat houdt hun project in, hoe gaat het met de voorbereidingen en kunnen er al tipjes van sluiers opgelicht worden?

Leeuwarden-Fryslân2018        
Het team van Leeuwarden–Fryslân 2018 is de hele middag in de Prinsentuin aanwezig om informatie te geven en al uw vragen te beantwoorden. Wilt u meer informatie en een overzicht van het volledige programma? Kijk dan op www.uitfestival.nl

Info UIT-festival:
www.uitfestival.nl

Info Markant Friesland:
www.markantfrieslandroute.nl
http://www.markantfriesland.nl/

Info Fries bureau voor toerisme:
www.frieslandholland.nl

Dagje-uit-tips Friesland:
www.frieslandtourtips.nl

Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad. Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad.
Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad. Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad.

Leeuwarden, ook 31 augustus 2014 een bruisende stad.