Gaastra krijgt kaartjes met schaamhaar...

Gaastra krijgt kaartjes met schaamhaar…

Publicatiedatum: 12 december 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Wollige actie van Bont voor Dieren

Het wereldberoemde Gaastra-logo met de Sneker waterpoort.
Het wereldberoemde Gaastra-logo met de Sneker waterpoort.

AMSTERDAM (NL) – Bont voor Dieren houdt vrijdag 13 december 2013 een ludieke schaamhaaractie voor de deur van de Gaastra Store in Amsterdam. Cosmetisch arts Robert Schoemacher werkt ook aan mee aan de “kaalplukactie” om de eigenaren van het van oorsprong Sneker merk op andere gedachten te brengen. Zeilmakerij Gaastra Sails in Heeg heeft overigens niets van doen met de kledingmakers.

Caroline Pluym, een zeer toepasselijke achternaam voor de woordvoer en “fashion campaigner” van Bont voor Dieren: “Het kledingmerk Gaastra staat bekend om het gebruik van wasbeerhondenbont voor de kragen op hun winterjassen. Vrijdagmiddag kan het voorbijgaand publiek door Schoemacher een plukje haar af laten knippen en het op een groot billboard met daarop het bijna naakte onderlichaam van een vrouw plakken. Een mobiel pashokje is aanwezig voor degenen die een discreet stukje haar willen afknippen. Onder het motto: ‘als u zo nodig de vacht van een ander wilt gebruiken, helpen wij u graag een handje‘, wordt Gaastra opgeroepen te stoppen met de verkoop van kragen van wasbeerhondenbont.”

 

Boomerangkaarten
De schaamhaaractie met billboards, een levensgrote wasbeerhond en Schoemacher vindt plaats voor de deur van de Gaastra Store op de Van Baerlestraat 60 en duurt van half 3 tot 4 uur. Om de actie te ondersteunen heeft Bont voor Dieren ruim 100.000 Boomerangkaarten laten maken, die in cafés en culturele instellingen zijn verspreid. Op de kaart staat het onderlichaam van een vrouw afgebeeld met daarop een witte cirkel met de tekst: ‘Plak hier je haar’. In de cirkel kan men eigen (schaam)haar opplakken. De kaart is voorbedrukt met het adres van kledingmerk Gaastra en kan dus direct verstuurd worden. Op deze manier kan iedereen aan Gaastra laten weten dat het gebruik van bont écht niet kan. Een afbeelding van de kaart is te bekijken op onze website: http://www.bontvoordieren.nl/stuur-nu-een-schaamkaart-naar-kledingmerk-gaastra/

Info Bont voor Dieren: www.bontvoordieren.nl
Info Gaastra kleding: http://www.gaastra.eu/nl/
Info Sneek: www.sneekholland.nl
Info Gaastra zeilen: http://www.gaastrasails.nl/