Geen vakantiehuis of camper meer te krijgen? Huur een kajuitboot en stap op de fiets!

Geen vakantiehuis of camper meer te krijgen? Huur een kajuitboot en stap op de fiets!

Scheepstimmerman is tegenwoordig meubelmaker en interieurbouwer

KOUDUM (NL) – Motorjachten worden steeds vaker als een varend vakantiehuis gezien, helemaal nu in coronatijd een vakantiewoning op de Waddeneilanden en bungalowparken op het vasteland hartstikke duur en vaak ook niet beschikbaar zijn. Een “houseboat”, een kruiser of kotterjacht, is een heel goed alternatief voor een vakantiehuis: goedkoper en verplaatsbaar naar de plek waar je het liefst vertoeft. Friese jachtverhuurders zetten alle zeilen bij nu steeds meer Nederlanders, maar ook inwoners uit de buurlanden, veilig op vakantie willen.

Niet varen, maar fietsen! Een jachthaven als Driewegsluis in Nijetrijne, naast het gelijknamige restaurant aan de Lende (Linde) op de grens van Friesland met Overijssel, is eigenlijk een vakantiepark én camping met moderne sanitaire voorzieningen. Plezierjachten, die er over walstroom en water beschikken, fungeren als vakantieverblijf. Vanuit de haven, waar ook camperplaatsen zijn, kun je gedurende een week zes totaal verschillende landschappen per fiets verkennen. Kajuitjachten van om en nabij de tien meter kosten in het hoogseizoen rond de 1500 euro per week aan huur.

Velen ontdekten vorig jaar al dat je niet beslist de hele dag hoeft te varen om te genieten van natuur en landschap. Wie zegt dat je met een boot continu moet varen? Meer hem af in een mooie jachthaven, zoals bij de Driewegsluis in Nijetrijne, op de grens van Zuid-Friesland met Noordwest-Overijssel, centraal tussen de grootste en meest gevarieerde natuurreservaten en beschermde landsachappen van Nederland, zoals Nationaal Park Weerribben-Wieden en het Drentse-Friese Wold. De boot in de haven is je vakantiehuis, op de aan boord meegenomen e-bikes rij je elke dag een lus van zo’n 60 km met alleen maar highlights waarvan je het bestaan niet wist.

Lees meer Geen vakantiehuis of camper meer te krijgen? Huur een kajuitboot en stap op de fiets!