Gestrand: Judith in Harlingen

Gestrand in…

Publicatiedatum: 16 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Door pech bij ‘De warmste bakker fan Menaem’:
Belgische dames ontdekken lekkere broodjes
“Wij hebben geen haast”

 
 
V.l.n.r. Ria Scheipers, Marcella Hielkema en Lieve Van Aelst voor de winkel van De warmste bakker fan Menaem.
Klik op foto voor vergroting

MENALDUM (NL) – Ria Scheipers, Marcella Hielkema en Lieve Van Aelst fietsen deze week de Elfstedenroute in het kader van een 8-daags fietsarrangement van Friesland Holland Tourist Information & Travel Service.

De expeditie van de Belgische dames uit de buurt van Antwerpen liep woensdag 15 juli 2009 spaak in Menaldum in het noorden van Friesland. Marcella, wier vader een Fries is, kreeg een lekke band voor de deur van ‘De warmste bakker fan Menaem’ en de kerk. Het trio werd binnen een uur gezegend met een vervangende Batavus van Friesland Holland Assistance, maar gezien het gezellige terras van de bakker mocht het van de dames ook best een uur langer duren. Marcella reed trouwens ook op een mooie Batavus. “Wij kopen de fietsen bij Tinus van Overveld in Hoogerheide in het uiterste zuidwesten van Noord-Brabant, vlakbij Woensdrecht.”

Grappen
De dames waren uitermate te spreken over de gastvrijheid en — uiteraard — de behulpzaamheid van de Friezen. Grappen over Nederlanders maakten ze graag, maar complimenten hadden ze ook op zak. De bezorger van de fiets kreeg te horen dat Nederlanders lef hebben, wereldverkenners zijn. Terwijl de Friesland Holland-medewerker een beetje duizelig van de schouderklopjes om zich heen keek, testte Marcella de leenfiets. “Oh jee,” zei haar vriendin, “er zit een rammeltje in de kettingkast. Daar heeft ze zo’n hekel aan. Fietsen of mannen, het maakt niet uit: geen protesterende of irriterende geluiden.”
Of de dames geen haast hadden gezien de opgelopen achterstand van onderhand anderhalf uur?
“Het is mooi weer, we gaan hier eerst een broodje eten en dan gaan we naar Dokkum. Het is hier zo plezant. We gaan straks via Bartlehiem; we snijden gewoon een stuk af.”

Info Friesland Holland Elfsteden-fietsvakanties:
www.holidays-in-holland.nl/Elfsteden_Fiets
Info Elfstedenroute: www.elfstedenroute.nl
Info Batavus-dealer Fietsplus in Hoogerheide:
www.fietsenwijk.nl
Info Batavus: www.batavus.com
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl

Publicatiedatum: 3 juli 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Gestrand: Judith in Harlingen
Het Zilt een bron van inspiratie voor muzikale en sportieve hotello

HARLINGEN (NL) – Een prachtplek voor “beach babes” die van scrubzand, zoutig water, kitesurfen en chillen op een terras met zicht op de Waddenzee houden: het strand aan de Westerzeedijk ten zuiden van Harlingen. Waar de vlaggen van strandpaviljoen Het Zilt wapperen en vliegers de strakblauwe hemel kleuren, daar moet je zijn. Je auto of fiets zet je op de parkeerstrook langs de weg, de dijk over en je weet niet wat je ziet: skyscraper Judith!Klik op foto voor vergroting

Judith Roetman, 22 jaar en derdejaars student International Hospitality Management, de hotelschool van Stenden Hogeschool in Leeuwarden, kitesurft er vaak. Tien meter boven het wateroppervlak, een spagaat die meeuwen terug doet deinzen en een snelheid die een F16-piloot naar zijn beademingstoestel doet grijpen. Op zee krijgt Judith het niet voor elkaar om door de geluidsbarrière te gaan, wél op het podium. Want een andere hobby van Judith is basgitaar spelen in de populaire girlsband Six Senses uit de Noordoostpolder, waar ze geboren en getogen is. Ze verlegt continu haar grenzen. Haar nieuwste uitdaging is songwriting. Ongetwijfeld zijn strand en liefde in één van haar eerste thema’s, maar dan wel heel “sun”sueel van verwoord.


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting


Klik op foto voor vergroting

Info: www.holidays-in-holland.nl

Info strandvakanties in Friesland: www.holidays-in-holland.nl

Info strandvakanties op waddeneiland Ameland: www.holidays-in-holland.nl