Gratis TIKKIT-schatkaart voor kinderen

Gratis TIKKIT-schatkaart voor kinderen

Publicatiedatum: 3 Juni 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

“Gamen” op de Markant Friesland Route

BUITENPOST (NL) – De Nederlandse Museumvereniging lanceerde onlangs www.mijnTIKKIT.nl Kinderen kunnen via het web laat zien wat zij in musea kunnen ontdekken en beleven door games met museumstukken. MijnTIKKIT is een onderdeel van het onderzoek naar stimuleringsmaatregelen voor museumbezoek van kinderen tot en met 12 jaar.

Tina Kuipers van Museum Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost: “Wij zijn enthousiast deelnemer aan dit project. Binnen enkele weken hebben ruim 50.000 kinderen de games op mijnTIKKIT.nl gespeeld. Van deze 50.000 ‘players’ hebben er meer dan 5000 een account aangemaakt. Een belangrijk doel is ook dat kinderen door het spelen van deze games gestimuleerd worden fysiek een bezoek aan een museum te brengen. Hiertoe worden kinderen via de site aangemoedigd om de geheimzinnige TIKKITschatkaart in een museum op te halen. Als ze die voor hun webcam houden, weten ze niet wat ze zien. Op dit moment zijn al honderden TIKKITschatkaarten opgehaald.”

Schatkaart

De TIKKIT-schatkaart kan worden opgehaald in het winkeltje van Botanische Tuin De Kruidhof.
Zowel kinderen als de directie van De Kruidhof doen enthousiast mee aan mijnTIKKIT.nl. Om dit enthousiasme vast te houden, blijft de site in ontwikkeling. Sinds kort kan er bijvoorbeeld met de TIKKIT-Tijdmachine worden gespeeld.

Info: www.dekruidhof.nl

www.mijntikkit.nl

www.markantfrieslandroute.nl