Groningen rijdt Fryslân in de wielen met oranje bus

Publicatiedatum: 3 september 2009
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Noord-Nederlandse promobussen
Groningen rijdt Fryslân in de wielen met oranje bus

GRONINGEN (NL) – Promobussen zijn al jaren in zwang, vooral bij professionele voetbal- en wielerploegen. Het zijn opvallende voertuigen en doorgaans schoner en mooier dan trucks met reclame.

De promobus van Groningen.
Klik op foto voor vergroting

De provincie Fryslân heeft sinds 18 april 2009 een watersportpromotiebus, eigendom van ITS Reizen in Bolsward en een initiatief van Fryslân Marketing. De marketeers van de provincie Groningen laten ons weten dat zij sinds dit voorjaar ook een promobus hebben. Een door chauvinisme gevoed feit: de Friezen waren eerst.

De promobus van Fryslân.
Klik op foto voor vergroting

Arriva Touring, eigenaar van de bus “ut grunn”, stuurde de nieuwsdienst van Friesland Holland foto’s van hun mooie bus. Onze Oosterburen promoten niet alleen de watersport, logisch, want de watersportfaciliteiten zijn er beperkt.

Nog een Friese promobus, de alles-is-schuin-Sneekermeerbus, door Sonnema gesponsord openbaar vervoer tussen het Starteiland en de binnenstad van Sneek.
Klik op foto voor vergroting

De Groninger bus geeft een reëel beeld van de aantrekkelijke kanten van de provincie; er zijn warme kleuren gebruikt. De reclamemakers van Fryslân kozen voor een cartoonachtige motorboot (de Vivante 43 Cabrio Cruiser van Vivante Yachts in Sneek,
www.vivante-yachts.nl)
en harde kleuren. Saillant detail: op de achterkant van de Friese bus wordt reclame gemaakt voor Sonnema Berenburg, de Groninger bus is alcoholvrij.

De watersportpromotiebus van Friesland maakte 14, 15 en 16 augustus 2009 deel uit van een gezamelijke presentatie van Fryslân Marketing (bus en promoflesjes Fryslân-wetter) en Friesland Holland Tourist Information & Travel Service (stand en Sonnema) in de Duitse havenstad Leer.
Klik op foto voor vergroting

Info: www.fryslanmarketing.nl
Info: toerisme.groningen.nl
Info: www.fryslan.nl
Info: www.sonnema.nl
Info: www.its-reizen.nl
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl