Grote stap: van fluisterboot op groot en luxe kajuitjacht van Friese topwerf

Grote stap: van fluisterboot op groot en luxe kajuitjacht van Friese topwerf

Publicatiedatum: 2 januari 2015
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Aquanaut-directeur Mark Bakker overhandigt hoofdprijs fotowedstrijd Vakantieland Friesland

SNEEK (NL) – Nog nooit met een motorjacht gevaren, er wél heel veel zin in hebben, en dan aan het eind van het jaar 2014 de hoofdprijs winnen van de fotowedstrijd Vakantieland Friesland: een week op vakantie met een luxe kajuitboot van Aquanaut Yachting in Sneek!

Dat overkwam de maker van de voltreffer, Lotfi Almosati (34), leraar in Almere. Hem werd de prijs 30 december 2014 officieel overhandigd in het hoodkantoor van Aquanaut door directeur Mark Bakker. Almosati’s echtgenote Bianco (33), ook lerares, en de kinderen Alisa (7), Medina (2) en Noran (1) waren er bij en ook heel blij.

Mark Bakker, directeur van Aquanaut Yachting Holland (links), overhandigt de heer Lotfi Almosati (34) uit Almere de reischeque van Friesland Holland, goed voor een week varen met een luxe motorjacht van Aquanaut Yachtcharter uit Sneek. De ouders van Almosati komen uit Marokko, wat de mediterrane familienaam verklaart. Verder van links naar rechts Alisa (7), Medina (2) en moeder en echtgenote Bianca (33).  De prijswinnende foto, de Slikwerker in Zwarte Haan, aan de landzijde van de tien meter hoge Waddenzeedijk.
Mark Bakker, directeur van Aquanaut Yachting Holland (links), overhandigt de heer Lotfi Almosati (34) uit Almere de reischeque van Friesland Holland, goed voor een week varen met een luxe motorjacht van Aquanaut Yachtcharter uit Sneek. De ouders van Almosati komen uit Marokko, wat de mediterrane familienaam verklaart. Verder van links naar rechts Alisa (7), Medina (2) en moeder en echtgenote Bianca (33).   De prijswinnende foto, de Slikwerker in Zwarte Haan, aan de landzijde van de tien meter hoge Waddenzeedijk.

Ze hadden wel eens een paar uur met een fluisterbootje getoerd, maar een week met een motorjacht van rond de 12 meter op pad? Dat hadden ze niet gedacht. Ervaring met een groot kajuitmotorjacht hebben ze dus niet. De Almosati’s krijgen daarom nog een cadeautje, een dag vaarinstructie van de vaarinstructeur en Flying Captain van Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het Fries bureau voor toerisme.

Het jacht van Aquanaut is net als bijna alle andere boten in het programma van Boat Charter Holland, waarbij Aquanaut aangesloten is, vaarbewijsvrij. De heer Almosati: “Ik heb er veel zin in. Het lijkt me ontzettend leuk om met de kinderen door Friesland te varen.”
Friesland Holland zal voor de Almosati’s een vaarroute uitstippelen die leidt langs kindvriendelijke jachthavens en watersportplaatsen zoals Joure (nieuw tropisch zwembad) en Terherne (Kameleondorp met Avontureneiland).

Oudebildtzijl – WaddenzeeLand
Almosati’s winnende foto is een rustend meisje — zijn dochter Alisa — op de console van het standbeeld van De Slikwerker aan de Waddenzeedijk in de buurtschap Zwarte Haan, ten noorden van Sint Jacobiparochie en Sint Annaparochie in het noordwesten van Friesland.
De Slikwerker is een bronzen eerbetoon van beeldhouwer Frans Ram aan de mannen die van 1505 tot 1754, zelfs nog in de crisisjaren 1930-1938, met kruiwagen en schep land wonnen in de monding van de voormalige Middelzee, nu de gemeente Het Bildt en buitendijks land aan UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. De familie Almosati liep het standbeeld tegen het lijf tijdens een fietstocht vanuit hun hotel, dorpslogement De Witte Klok in Oudebildtzijl. Ze hebben heel leuke herinneringen aan het dorp met een leuk eetcafé, wat ze ook bezochten, en een klein maar interessant streekmuseum. Drie dagen (twee nachten) verbleven ze er. Wat de meeste indruk op hen maakte? Laag water en het enorme begroeide buitendijkse veld. Wie dit ook wil meemaken en van de historie en streekproducten van de Waddenkust wil proeven kijkt op de websites www.waddenzeeland.nl en http://www.friesstreekproduct.nl/nl/

400 foto’s!
Ruim 400 schitterende foto’s werden ingestuurd door de deelnemers aan de fotowedstrijd ‘Vakantieland Friesland 2014’ van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland. De inzendingen kwamen uit het binnen- en buitenland. Ook in 2015 is er weer een fotowedstrijd. Wederom kan een unieke vaarvakantie in Friesland, met een Aquanaut, worden gewonnen. Voor nog tien andere makers van een originele foto liggen waardebonnen van €100,- klaar. Deze kunnen besteed worden bij de fiets- en vaarvakantiespecialist Friesland Holland Travel (www.frieslandtravel.com).
Fries Nieuws-lezers kunnen hier alle ingezonden foto’s bekijken:

Ook varen als de familie Alomosati?
Kijk dan op http://www.aquanaut.nl/ en  www.boatcharterholland.nl

Impressie van een Aquanaut vaarvakantie in Friesland. Aquanauts zijn ook in het buitenland te huur. Zie: http://www.aquanautyachtcharter.com/en/rental-companies/yachtcharter-roemer-buchholz-mueritz-d-uk/category/aquanaut-yachtcharter

 [widgetkit id=24]