Nieuwjaarsconcert in kleinste theater van Noord-Friesland

Nieuwjaarsconcert in kleinste theater van Noord-Friesland

Publicatiedatum: 31 december 2014
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Klassiek pianist Robert Poortinga

Robert Poortinga
Robert Poortinga

FERWERT (NL) – Nieuwjaarsconcert met klassiek pianist Robert Poortinga in het kleinste huiskamertheater van Noord-Friesland, It Heech in Ferwert, op zaterdagavond 10 januari 2015. Aanvang: 20.30 uur. Deur open: 20.00 uur Toegangsprijs: € 15,- p.p. Toegang tot dit optreden is alleen mogelijk na aanmelding via tel. 0518-721020, 06.54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com
 
Robert Poortinga
Klassiek pianist Robert Poortinga studeerde klassiek piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Later zette hij die studie voort aan het Long Island Conservatory in de Verenigde staten bij Tamara Poddubnaya, waar hij in december 2012 cum laude afstudeerde. Aansluitend legde hij zich o.a. toe op de Franse componisten Ravel en Debussy in Frankrijk bij de Franse pianist Jean-Francois Bouvery (prijswinnaar Chopin competitie).

Robert Poortinga nam aan verscheidene festivals deel, zowel in Nederlands als in de USA, Italië en Finland. Door een aantal succesvolle concerten in de USA werd hij in 2010 uitgenodigd om concerten te geven in de ‘Steinway Series’ te Gould Academy (Bethel, ME/USA).
Met de jonge Franse violist David Bahon speelde hij in 2011 in de WMP Concert Hall, Manhattan (NY). Hem viel in 2012 de eer ten deel het jaarlijkse schoolconcert in Merkin Hall (NY) te mogen openen.

In 2011 en 2012 gaf Poortinga een viertal recitals in het Coopmanshûs te Franeker en begeleidde toen de sopraan Anneke Okkerse. In juli 2013 deed hij mee met de Zweedse celliste Hannah Salo aan het Kuhmo Festival (Finland) dat uitmondde in een vast duo waarmee hij een aantal recitals gaf, o.a. ook in theatertje It Heech in Ferwert op 19 april 2014.

Tijdens het nieuwjaarsconcert op zaterdagavond 10 januarti 2015 zal Robert enkele sonates spelen van Mozart en preludes van de Nederlandse componist Wim Zwaag.

Meer info: http://www.pinupsanddowns.com/concerts-more/