Hajé Joure wil een van de mooiste vakantiehotels van Friesland worden

Hajé Joure wil een van de mooiste vakantiehotels van Friesland worden

Friese hotels investeren in beleving (1)

JOURE (NL) – Friese hotels bereiden zich voor op een druk vakantieseizoen. In de periode van coronastilte voor de storm knappen hoteliers hun zaken op. Omdat er weinig gasten zijn, kunnen de verbouwingen en opknapbeurten van kamers zó gepland worden, dat de klanten geen last van de werkzaamheden hebben.

Zij maken er wat moois van in Joure: directeur van de Hajé-groep Thierry de Jager (links), zijn rechterhand Christianne Stuffers (rechts) en assistent-manager Pascal Wijnstra aan de biertapinstallatie van Hertog Jan. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Dat er getimmerd en geschilderd wordt kun je onder andere zien bij hotel-restaurant Hajé in Joure, dat van een motelachtig horecabedrijf wordt getransformeerd naar een heus vakantiehotel. Het bedrijf van Thierry, Etienne en Pointer de Jager, één van de acht zaken, stond ooit bijna midden op de rotonde van Joure, maar ligt nu op afstand van het grote verkeersplein. Het is nu meer dan voorheen een onderdeel van de bebouwde kom van het koffie- en klokkendorp dat voor toeristen interessant is vanwege het grote en zeer veelzijdige Museum Joure en de directe connectie met de Friese meren en met de Friese Elf Steden via de nabijgelegen plaatsen Sneek, IJlst en Sloten, het kleinste vestingstadje ter wereld met een echt stadhuis.

Familie De Jager
Wie Hajé Joure binnenstapt kan wel eens een bouwvakker tegen het lijf lopen die geen timmerman of schilder blijkt te zijn: Etienne, één van de drie eigenaren, bijvoorbeeld. Hij is verantwoordelijk voor de huisvesting van de gasten en officieel geen bouwvakker, maar als het erop aankomt wel. Die mentaliteit hebben ze waarschijnlijk meegekregen van hun vader Hajé de Jager en moeder Feikje, die in Heerenveen, buiten de door hen opgerichte Hajé-groep, Hotel2 Heerenveen runnen. Dit voormalige Postillion hotel is bijna geheel gemoderniseerd. Aan de metamorfose wordt momenteel de laatste hand geleegd.

Vakantiehotel Joure
De drie broers die in 2015 het stuur van de Hajé-groep overnamen van pa Hajé, schakelen in Joure nu een tandje hoger om een aantal kamers op de begane grond vóór het begin van het fietsvakantieseizoen geheel gerenoveerd te hebben. De aanpak is radicaal: alles eruit, tot een kaal casco overblijft voor nieuwe harde vloeren en wanden en een eigentijds en comfortabel interieur. 47 Kamers moeten er in totaal gerefit worden, maar de jonge hoteliers doen de renovatie in stapjes, omdat de meeste kamers nog wel up-to-date zijn. De verfraaiing van het restaurant en de receptie is voltooid, nu kunnen de heren focussen op de kamers en een grote bewaakte fietsenstalling, want bijna alle zomergasten komen met een fiets, meestal een e-bike. De gemiddelde prijs van zo’n elektrische fiets stijgt ieder jaar doordat ze luxer en krachtiger worden en dus moet de berging top beveiligd zijn, anders doen de fietsende gasten ’s nachts geen oog dicht. De De Jagers hebben ook plannen voor een uniek terras, maar daarvoor moeten ze eerst nog even naar het gemeentekantoor van De Fryske Marren in Joure. En als de vergunningen binnen zijn, dan rukt Thierry de Jager het doek van de “maquette”.

Meer info:
www.haje.nu
www.hotel2heerenveen.nl
www.museumjoure.nl
www.elfstedenroute.nl
www.frieslandfietsvakanties.com  (Elfstedentocht fietsen vanuit Hajé Joure)

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Dankzij de verleden jaar in het zicht gebrachte houten dakconstructie en een nieuw uitgiftebuffet is het restaurant van Hajé Joure veel sfeervoller geworden. Aansluitend komt een nieuw terras. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Foto’s van kamer 7, een kleinere kamer, die model staat voor de renovatie van alle kamers in Joure. Dit interieur vind je ook terug in de Hajé-hotels in Lelystad en Zurich. Laatstgenoemde vestiging is een vernieuwd restaurant aan het begin van de Afsluitdijk, dat nu ook een hotel is met vijf nieuwe kamers à la Joure. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.

Hajé Joure (archieffoto van Fries Nieuws).

Een kijkje in de nieuwe loungeshop van hotel-restaurant-take away Hajé Joure. Foto’s: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst.