Hanneke Frankema uit Sneek probeert in Polen Europees kampioen ‘versieren’ te worden

Hanneke Frankema uit Sneek probeert in Polen Europees kampioen ‘versieren’ te worden

Friese floral designer: uitgangspunt is sterk verhaal in mijn arrangementen

SNEEK (NL) – De Nederlands kampioene Bloemsierkunst Hanneke Frankema en haar begeleiders uit het Friese Sneek zijn helemaal klaar voor het EK Bloemsierkunst in Katowice (Polen) dat van 26 tot en met 28 augustus 2022 wordt gehouden. Hanneke is een internationale topbloemist en heeft als floral designer tal van prijzen op haar naam staan. Zij was de jongste bloemist ooit die de titel Meesterbinder behaalde. In totaal zal Hanneke de komende dagen de strijd aangaan met zestien andere top-bloemisten.

Floral designer Hanneke Frankema uit Sneek. Foto’s voor Fries Nieuws van Koninklijke VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) www.vbw.nu.

Met haar onderscheidende werk heeft Hanneke veel nationale en internationae prijzen gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap in 2018 en de Barcelona World Flower Cup 2012. Het leven van Hanneke Frankema is te vergelijken met een almaar doordenderende rollercoaster. Zo vliegt ze met grote regelmaat naar Beijing, Moskou, de VS en Europa om masterclasses en demonstraties te verzorgen. Het toont de diversiteit van het bloemenvak en de leidende positie die Nederlandse arrangeurs in de wereld hebben.

Lees meer Hanneke Frankema uit Sneek probeert in Polen Europees kampioen ‘versieren’ te worden