Harm Eigenraam, kunstenaar met motorzaag

Harm Eigenraam, kunstenaar met motorzaag

Publicatiedatum: 10 december 2012
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Beelden bij Buitencentrum Staatsbosbeheer Ossenzijl

Harm Eigenraam zaagt een kabouterfiguur.
Harm Eigenraam zaagt een kabouterfiguur.

OSSENZIJL (NL) – Het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl, het bezoekerscentrum van Nationaal Park Weerribben-Wieden, wordt opgevrolijkt met een beeldentuintje en een klimboom voor kinderen.

De twintigjarige Harm Eigenraam maakt de houten beelden met een motorzaag. De bomen die hij daarvoor nodig heeft moesten toch gekapt worden, dus hout in overvloed. Hij kan zo mooi oefenen voor wedstrijden artistiek motorzagen waaraan hij regelmatig meedoet. De medewerker van Staatsbosbeheer vertoonde zijn kunsten al tot in Wit-Rusland, waar hij dit jaar (2012) vijftiende werd in de juniorklasse van het wereldkampioenschap Motorzagen.

De uil kijkt toe hoe Harm Eigenraam een kabouter zaagt. Houtbewerker Harm Eigenraam doet vier uur over een kabouter, uil of otter, nu allemaal te zien bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

De uil kijkt toe hoe Harm Eigenraam een kabouter zaagt.

 

Houtbewerker Harm Eigenraam doet vier uur over een kabouter, uil of otter, nu allemaal te zien bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

Info motorzaagwedstrijden: www.axetremeteam.nl/Nieuws/9._Nederlands_Team_6e_tijdens_EK_Bosarbeid_Slovenie
Info Buitencentrum Staatsbosbeheer Ossenzijl: www.staatsbosbeheer.nl/Locaties/Weerribben/Buitencentrum%20Weerribben.aspx