Henk Angenent, winnaar Elfstedentocht 1997: Grote kans op Elfstedentocht!


Publicatiedatum: 4 januari 2010
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.frieslandhollandnieuws.nl

Henk Angenent, winnaar Elfstedentocht 1997:
Grote kans op Elfstedentocht!

De Elfstedenroute.
Klik op foto voor vergroting

WOUBRUGGE (NL) – De winnaar van de Elfstedentocht van 1997, Henk Angenent uit Woubrugge, heeft vanmorgen, 4 januari 2010, in het tv-programma Goedemorgen Nederland gezegd dat hij zich als ploegleider van het marathonteam TNT Express voorbereidt op een Elfstedentocht. “Ik verwacht ‘m wel. Ze zeggen negen dagen sneeuw en negen dagen vorst, dan krijg je een Elfstedentocht. Die negen dagen sneeuw hebben we ruimschoots gehad.”

De 42-jarige veehouder (50 melkkoeien) en paardenfokker (stoeterij met 50 springpaarden), die bekend staat als spruitjeskweker maar ze al tien jaar niet meer verbouwt, won precies 13 jaar geleden de vijftiende en tot nu toe laatste Elfstedentocht. Met name de tocht door Franeker, de feestende en stimulerende mensenmassa rond de stempelpost aldaar, maakte grote indruk op hem, evenals de finish op de Bonke in Leeuwarden. De toenmalige voorzitter Henk Kroes zei toen tegen de winnaar: “Jij bent nu even belangrijker dan de koningin.”

VOF Angenent
Henk en Sannah Angenent zitten al 15 jaar in de paardensport. Sinds zijn 21-ste is Angenent actief in de schaatssport als marathonrijder. Hij was ruiter op het niveau L2. De op 12 april 2007 geopende nieuwe stoeterij aan de Boddens Hosangweg in Woubrugge (gemeente Jacobswoude) is ondergebracht in de VOF Angenent.

Enkele meters voor de finish van de Elfstedentocht van 1997. Aan de leiding, met nummer 7, Henk Angenent. Foto: Robert Posthumus.
Klik op foto voor vergroting
Elfstedentocht 2010: Friesland is erop gekleed!
Klik op foto voor vergroting
De finish, De Bonke.
Klik op foto voor vergroting

Info stoeterij Angenent: www.familieangenent.nl/index.html
Info marathonschaatser Henk Angenent: www.henkangenent.nl
Tourist information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl
Fries Nieuws: www.frysknijs.nl