Hiswa Amsterdam Boat Show en Boot Düsseldorf in Friesland

Hiswa Amsterdam Boat Show en Boot Düsseldorf in Friesland

Motorboot Sneek: 3, 4 en 5 november 2017

Hiswa Amsterdam Boat Show en Boot Düsseldorf in Friesland

SNEEK (NL) – Motorboot Sneek heet het grote nautische evenement dat twee keer per jaar, in het voor- en najaar, wordt gehouden op watersportbedrijvenpark ’t Ges in Sneek en omringende bedrijventerreinen. Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november 2017 zijn meer dan 400 boten van staal en polyester, nieuw en gebruikt, in de diverse bedrijfsjachthavens en hallen afgemeerd voor verkoop. Parkeren en toegang zijn gratis. De show trekt iedere keer veel buitenlanders, met name uit Duitsland en Zwitserland, reden waarom de hotels in Sneek en omgeving begin november goed bezet zijn.

Voor veel watersportondernemers is Motorboot Sneek hét alternatief voor dure expositie van hun boten op shows als de Hiswa en Boot Düsseldorf. Feitelijk is Motorboot Sneek een giga open huis van Sneker werven met veel deelnemers van buiten de stad om een nóg groter en diverser aanbod te hebben voor de bezoekers. Op Motorboot Sneek liggen de meeste schepen in het water (voor een juiste kijk op de boot) en kun je proefvaarten maken, wat bij reguliere tentoonstellingen niet of nauwelijks kan.

Ook huurjachten
Een paar deelnemende werven zijn ook actief in de verhuur, zoals de grote jachtbouwers Aquanaut en Linssen. De Maasbrachtse jachtbouwer Linssen wordt, wat de verhuur betreft, in Sneek vertegenwoordigd door Sanzi Yacht Charter van Sandra Zipp-Reineman. Zij heeft ook premium jachten van de Sneker werf Jetten Shipyard in de vloot.

Op en om ’t Ges in Sneek zijn overigens meerdere jachtverhuurbedrijven gevestigd, zoals Veldman Yacht Charters, Yachtcharter Sneek, Holiday Boatin en Zijda Yachting, waar u ook een kijkje kunt nemen als u in 2018 met de boot Noord-Nederland wilt verkennen.

Niet op ’t Ges, maar wel present op Motorboot Sneek is de werf Noblesse Cruiser in Earnewâld. Zij verhuren de Noblesse jachten onder de naam Yachtcharter Westerdijk. Een andere werf uit oostelijk Friesland, Super Lauwersmeer kruisers in Noardburgum, ontwerpt en bouwt de Discovery’s. Deze worden verhuurd door De Schiffart Yachtcharter in Terherne, het verhuurbedrijf dat onlangs Yachtcharter Van Straten in Sneek overnam. Lars en Bregina van Straten leggen zich helemaal toe op botenhandel, bootstalling en exclusieve jachtbouw onder de naam Vivante Yachts, ook op Motorboot Sneek.

Custom built
Hét specialisme van de Friezen is custom built steel yacht building: kajuitmotorjachten van staal die geheel naar de wensen van de opdrachtgever worden gemotoriseerd (ook elektrisch!), uitgerust, ingedeeld, ingericht en gecoat. Zelfs de interieurbetimmering met hoogwaardige houtsoorten, ook Fries vakmanschap, kan de klant bepalen. De unieke jachten worden zowel voor de verkoop als de verhuur gebouwd. De grootste verhuurder van custom built motorjachten in Nederland is Turfskip van de familie Wind in Echtenerbrug aan het Tjeukemeer.

Kijk voor het huren van customized motorjachten en platbodems op www.boatcharterholland.nl. Daar vindt u ook huursloepen, -zeilboten, -kajuitzeiljachten en traditionele zeilschepen met en zonder schipper als reisgids.

Meer info:
www.motorbootsneek.nl
www.boatcharterholland.nl

Promotiefilmpjes in het Engels en Duits:
Engels: https://www.youtube.com/watch?v=6pDYbgLNGxI
Duits: https://www.youtube.com/watch?v=sZF7bAUTrgk

Overnachten in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.fhhotels.nl
www.fhbedandbreakfast.nl

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief