Luxe logement en speciaalbiercafé in voormalig hotel Hanenburg Sneek

Luxe logement en speciaalbiercafé in voormalig hotel Hanenburg Sneek

Klaske de Haan en Jan Roubos van Stadslogement Westersingel realiseren droom:

Luxe logement en speciaalbiercafé in voormalig hotel Hanenburg Sneek

SNEEK (NL) – Sneek verloor in een jaar tijd 350 hotelbedden na sluiting van Stay Okay, De Wijnberg, De Daaldersplaats en Klein Genot, van origine hotel Hanenburg. Laatstgenoemd horecabedrijf in het centrum van Sneek, eigendom van een agrarisch ondernemer uit Noord-Holland, komt officieel 1 december 2017 qua exploitatie in handen van twee Snekers met ruime ervaring in hospitality: Klaske de Haan (53) en Jan Roubos (57) van het luxe vijf kamers tellende Stadslogement Westersingel, ook in de binnenstad.

Jan Roubos en Klaske de Haan in de entree van hun Stadslogement Westersingel.

Ze hebben de sleutels nu al van de eigenaar gekregen om de zaak op te knappen. 1 April 2018 zijn de zeventien hotelkamers beschikbaar die door interieurontwerpster Klaske de Haan zelf gestyled en ingericht worden. 3B heet het nieuwe hotelbedrijf.

Biercafé met 200 soorten bier
Twee maanden eerder, 1 februari, gaat het gelijknamige biercafé al open. Dat gaat de Sneker stadsomroeper en horecaman Jan Sjoerd De Vries (41) runnen. Hij kan de 125 gasten — zoveel passen er in het mooie proeflokaal en de aangrenzende lounge — in het culturele hoofdstadjaar meer dan 200 binnen- en buitenlandse bieren aanbieden. Friese bieren gaan er ook een grote rol spelen. De biercultuur bloeit in Friesland als nooit tevoren en bereikt welhaast een Belgisch niveau qua kwaliteit en populariteit. In de provincie zijn al 20 professionele brouwers actief met speciaalbieren.

Twee aparte bedrijven
In Biercafé 3B worden maar liefst vierentwintig tapkranen geïnstalleerd: zes op de bar, achttien aan de achterliggende wand. Mevrouw De Haan en haar partner hebben geen deal met een brouwer die hun met handen en voeten kunnen binden aan bepaalde merken. Vrijheid blijheid dus.

“We zullen de collectie geregeld wisselen of uitbreiden,” licht Klaske de Haan, opgegroeid in Lemmer, toe. Zij en haar man, ICT-projectmanager, afkomstig uit Amsterdam, zijn liefhebbers van goede bieren. “Zo kwamen we, samen met andere bierfans, op het idee van een biercafé. De nadruk komt bij 3B dan ook te liggen op proeven, genieten, dit in combinatie met fingerfood en af en toe passende live muziek. Er komt een klein podium in de zaak. We gaan geen restaurant opzetten. Daar vinden we de plek niet geschikt voor. Onze hotelgasten verwijzen we naar de vele goede restaurants in de stad. Uiteraard serveren we ’s morgens wel een royaal ontbijt, geheel in de stijl van onze bed and breakfast aan de Westersingel. 3B staat voor bed, breakfast en bier. Uiteraard is het hotelgedeelte geluid- en geurtechnisch goed gescheiden van het biercafé. Dat geldt ook voor de exploitatie. Logement 3B en Biercafé 3B zijn twee aparte bedrijven.”

Meer info:
www.logementsneek.nl
Facebookpagina van stadsomroeper Jan Sjoerd de Vries:
https://www.friesnieuws.nl/5570
www.sneekholland.nl
www.snitsermar.nl
www.motorbootsneek.nl

Overnachten in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.fhhotels.nl
www.fhbedandbreakfast.nl

Vakantiebestemming Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Arrangementen van bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

De logo’s van de 3B-bedrijven. De drie B’s staan voor Bed, Breakfast en Bier.

Klein genot werd geen groot genot. Deze foto’s van hotel ‘Klein Genot’ komen uit het archief van Friesland Holland Nieuwsdienst. ‘Klein Genot’ was de laatste naam van het hotel dat daarvoor ‘Het Rood Hert’ en ‘Hanenburg’ heette. Bij de heropening van ‘Het Rood Hert’ met Rob Hopster als eigenaar waren de Rotterdamse televisiekok Herman den Blijker en zijn maat, hotelconsulent Willem Reimers, nog betrokken. Dat leidde niet tot succes.

Friesland is een bierland. En een fietsland…..