Holland Yacht Investment: Jachtverhuurders zoeken beleggers in boten

Holland Yacht Investment: Jachtverhuurders zoeken beleggers in boten

De boot van nu is de bank van toen

WOLVEGA (NL) – De bank is niet meer het geldinstituut van vroeger. Spaargeld op de bank brengt zo goed als niets meer op. En het gezegde ‘Koop een boot en werk je dood’ is ook verleden tijd, want investeren in een huurjacht of –sloep kan lucratief zijn.

 

 

Kan, want je moet wel weten in wiens boten je geld steekt, zodat je een tevredenstellend rendement op het ingelegde geld behaalt. Betrouwbare jachtcharterbedrijven, ondernemingen die je een blik gunnen in hun onderneming, in de bezettings-, schade- en onderhoudsadminstratie van de huurboot en de marketing ervan, kunnen het te verwachten rendement aardig inschatten.
Doordat het goed gaat met de verhuur van boten — steeds minder watersporters willen een jacht bezitten — is er meer vraag naar nieuwe luxe zeil- en motorjachten en sloepen ontstaan. Professionele verhuurders zoeken daarom mensen die geld willen steken in een nieuwe boot om daarmee snel de vloot uit te kunnen breiden. Het gaat dan om charterbedrijven met voldoende ligplaatsen in een eigen charterbasis op een toplocatie.

Huis of boot
Beleggen in een vakantiehuis dat in een verhuurorganisatie ondergebracht wordt, is gebruikelijker, maar een charterjacht aanschaffen en verhuren is minstens zo aantrekkelijk. Een vakantiehuis dat slecht verhuurd wordt, bijvoorbeeld omdat de parkformule niet aanslaat, kun je niet meenemen. Verkopen kan wel, maar dan mogelijk met verlies.
Wie niet content is met de opbrengsten van zijn jacht bij een bepaalde verhuurder, kan besluiten de boot na afloop van de overeenkomst over te brengen naar een andere verhuurder. Verschuivingen treden in Friesland wel op, maar zijn minimaal bij de al lang bestaande jachtcharterbedrijven. En juist die zoeken investeerders. Onder de naam Holland Yacht Investment.nl gaat Boat Charter Holland, de grote bootverhuurpromotieorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, binnenkort toekomstige huurjachten, waarvoor eigenaren worden gezocht, onder de aandacht van potentiële beleggers brengen.

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief