Nog meer Friese bedrijven naar Düsseldorf!

Nog meer Friese bedrijven naar Düsseldorf!

Watersportplaats van het jaar 2017 Heeg in hal 17 bij Boat Charter Holland

Nog meer Friese bedrijven naar Düsseldorf!

HEEG (NL) – Last minute is een trend. Zelfs een megashow als Boot Düsseldorf (21-29 jan. 2017), ’s werelds grootste watervakantiebeurs, heeft daarmee te maken.

Een artist’s impression van de stand van Heeg in hal 17, één van de drukste hallen van Boot in Düsseldorf. In de schappen komen brochures van Hegemer bedrijven. Meer info: http://www.hetwatersportmagazine.nl/heeg-watersportplaats-van-het-jaar-2017/


Hal 14: huurboten en bungalows

Enthousiast geworden door de wél door Friesland Holland Tourist Information vroeg geboekte topplekken op Boot, en door de snel stijgende interesse voor varend genieten en bungalows aan het water, kan Friesland Holland nieuwe deelnemers verwelkomen: Watersportcentrum Tacozijl uit Lemmer, Yachtcharter Leeuwarden (verhuur van motorjachten) en Sailcharter Friesland (verhuur van traditionele zeiljachten en –schepen met en zonder schipper), ondernemingen van Gretha en Sytze Kooi in hal 14. Zij hebben als buren Friesland Charter (van Jan Koopmans en zijn zus Renske uit Jirnsum-Akkrum), de Friese Vloot (verhuur van traditionele zeilschepen met schipper vanuit Stavoren), Waterland (zeiljachtcharter en jachthaven van Jan en Trees Zetzema, ambassadeurs van Friesland Holland in Monnickendam bij Amsterdam), Heech by de Mar uit Heeg (bouw en verhuur van Lemsteraken en andere platbodem zeil- en motorjachten door Martin en Harry Koekebakker te Heeg, Friesland Holland Tourist Information en Boat Charter Holland uit Wolvega, Zijda Yachting te Sneek, Veldman Charters te Sneek (motorjachtverhuur) en Monique Feenstra van Stadsherberg Sneek en Jappie van der Pol van Botenverhuur L. Van der Pol.

Hal 17: De botenbouwers van Friesland
Voor het Electric Boating Holland-plein in hal 17 hebben zich Dutch Runabout uit Woudsend (Mark Visser uit Heeg verkoopt ze), Happy Whale te Heeg (e-sloepenverhuur), E-Boat Charter Holland (stimulering verhuur van e-boten en e-jachten, o.a. van Gerben Zwerver van Friesland Boating in Koudum) en Brendan e-zeilsloepen. Zij delen het plein met de activiteiten van Eva Meijer’s jachtwerf Hoora: Hoora Enduro e-sloepen, Hoora Motion 670 E en Polyvalk e-zeilboten en Aquatro elektrische voortstuwingssystemen. Eva Meijer ontwikkelt in Heeg een e-boat center waar verschillende specialismen op het gebied van eboating bijelkaar komen, vooral bedoeld voor de kopende en hurende consument.
Aan de Hollands Yachts & Boats-boulevard van Friesland Holland langs de noordwand van hal 17 komen Super Lauwersmeer (Louis en Bastiaan Jousma, bouwers van luxe motorjachten in Noardburgum) en Boat Charter Holland (promotor van de verhuur van luxe motor- en zeiljachten).

Friesland contra Brabant
In het midden van hal 17 is een nóg een opvallende Friesland Holland-stand, tegenover de grote jachtbouwonderneming Linssen uit Brabant. Deze is grotendeels verhuurd aan Aquanaut Yachting Holland uit Sneek. Hij en Marcel Ortelee uit Lemmer geven flink tegengas met de presentatie van Aquanaut Andante en Majestic design motorjachten. Mark Bakker verkoopt en verhuurt ze; Marcel Ortelee, ook mede-eigenaar van Watersportcentrum De Brekken, verhuurt ze alleen. De Sneker jachtbouwer presenteert geen boot, maar wel zijn activiteiten en zijn open dagen op 7, 8 en 9 april 2017 tijdens Motorboot Sneek, inmiddels een groot evenement. Aan die in-water-show doet ook Jetten Shipyard in Sneek mee. De onderneming staat ook in hal 17 met een enorme stand met twee jachten, vlakbij De Boarnstream uit Jirnsum en Sturiër Yachts uit Stavoren. Naast Aquanaut heeft Delphia uit Polen een nieuw motorjacht geparkeerd. De aanwezige Nederlandse vertegenwoordiging is een Fries bedrijf, Tornado Sailing in Makkum van Jurre Jan Muurling uit Sneek, importeur en verhuurder van Delphia zeil- en motorjachten.

Heeg in hal 17
En omdat Heeg verkozen is tot Watersportplaats van het jaar 2017 krijgt het dorp gratis een infocenter met een groot reclamepaneel naast de stand van Holland Yacht Investment en Boat Charter Holland, ook in hal 17. De Heegemer watersportondernemers die in de buurt staan versterken de aanwezigheid van Heeg in Düsseldorf. Friesland Holland maakt voor de beurs nog een magazine met heel veel Heeg.

Boot Düsseldorf 2017. Meer info: www.boot.de

Het Friesland Holland-botenplein in hal 14.

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief