Hotel Gast Inn Workum na overname ook ’s winters open en met restaurant!

Hotel Gast Inn Workum na overname ook ’s winters open en met restaurant!

Franka van Os en Harold Ramaker lokken gasten met gastronomische specials

WORKUM (NL) – Het 22 kamers tellende hotel Gast Inn bij de sluis van Workum wordt door eigenaar Rienk Edens per 1 november 2021 overgedragen aan Franka van Os en Harold Ramaker uit Sneek. De nieuwe eigenaren gaan het logement met eigen haven en terras aan het vaarwater verder opwaarderen. De heer Edens was twee jaar geleden al begonnen met de renovatie van een aantal kamers, Van Os en Ramaker zetten die werkzaamheden voort, al zien de kamers er in de huidige situatie al mooi uit en zijn ze uitgerust naar de wensen van de actieve toerist.

Harold Ramaker en Franka van Os op het terras van hun nieuwe aanwinst, Hotel Gast Inn bij de sluis van Workum en vlakbij het centrum en het IJsselmeer.

De grootste stap die de nieuwe eigenaren gaan zetten is de opening van een restaurant met een goed behapbare keuken. Niet culinair en onnodig ingewikkeld, maar wel bovengemiddeld met streekproducten in de hoofdrol. Ook worden sloep- en fietsverhuur als nieuwe serviceactiviteiten toegevoegd.

Energiek stel
Koken en in de gastenverblijven de puntjes op de i zetten is een passie van de energieke Franka. Zij heeft na de hotelschool in Wageningen onder andere ervaring opgedaan op wereldwijd varende cruiseschepen en verdiende de nodige centen in de vastgoedbranche. Haar partner Harold runde van 2006 tot 2016 een camping met bed and breakfast in Frankrijk. Beiden kennen elkaar als projectleiders van het zonne energiebedrijf Ecorus, onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van een zonnepark op het terrein van Royal Lankhorst Euronete, producent van waterkeringen en steigers van gerecyclede kunststoffen. Beiden willen zich volledig wijden aan het Workumer hotel dat niet meer, zoals sinds 1993 van 1 november tot 1 maart gesloten was, maar in die periode open zal zijn van donderdag tot en met zondag.

Gourmet-arrangement
Vooral in de winter wordt de nadruk gelegd op vorstelijk slapen en eten met specials als gourmet-arrangementen. Slechts €125,- per persoon kost zo’n Gast Inn kennismakingspakket, bestaande uit twee overnachtingen met royaal ontbijt, een dagschotel en een luxe gourmetavond, uitgaande van een kamerbezetting met twee personen. Je kunt nu ook al voor de kerstdagen en de jaarwisseling boeken. Voor een arrangement aan in de cultuur- en monumentenrijke Elfstedenstad aan het IJsselmeer (met schitterend kitesurfstrand) geldt dan een toeslag van €40,- per persoon, ook gebaseerd op twee personen in een kamer.

Meer info:
www.hotelgastinn.nl
www.ecorus.com

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Hotel Gast Inn ligt aan de recreatieve vaarweg IJsselmeer-Workum-Bolsward. Vanaf het terras en vanuit het nieuwe restaurant heb je direct zicht op een grote verscheidenheid aan passerende boten.

Hotel Gast Inn is al een mooi hotel — reisorganisatie Friesland Holland Travel Service boekt er kamers voor Elfstedenfietsers — maar het wordt nóg mooier verzekeren Franka van Os en haar partner Harold Ramaker.

Elfstedenstad Workum is ’s winters een van de meest attractieve Friese plaatsen vanwege de vele monumenten, musea, kunst en het IJsselmeer met een groot kitesurfstrand. Bosrijk Gaasterland ligt op fiets- en wandelafstand.