“Ik hoop dat het vandaag gaat regenen”

“Ik hoop dat het vandaag gaat regenen”

Basil Skane regenkleding: niet goedkoop, maar wel doeltreffend en mooi

HARLINGEN (NL) – “Ik hoop dat het vandaag gaat regenen.” Dat zul je een fietstoerist niet gauw horen zeggen, tenzij hij door een bruin opgedroogd landschap rijdt dat eigenlijk fris groen had moeten zijn. In een goed regenpak maken dikke buien hem of haar niets uit, ook niet tijdens een Elfstedentocht in Friesland.

Fietsen in de regen? Manon van Norden uit Burgum, net afgestudeerd aan de hogere hotelschool in Leeuwarden, kreeg van Friesland Holland Travel Service een regenpak van Basil cadeau om te laten zien dat regenkleding effectief én mooi kan zijn. Zij trapt nu vrolijk door de dikste buien naar haar werk in ’t Heerenlogement in Harlingen aan de Waddenzee, het horecabedrijf van haar zus Gemma en haar man.

Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, deed een onderzoekje naar fietsregenkleding en ontdekte dat de verschillen erg groot waren qua prijs, bescherming, pasvorm en inzetbaarheid. De Nederlandse fietsaccessoireproducent Basil bood de beste prijs-prestatieverhouding, al zullen velen €195,- voor een regenpak nog veel vinden.

De Basil Skane fietsregenjas (€110,-) en Basil Skane regenbroek (€85,-) zijn speciaal ontwikkeld voor fietsende vakantiegangers en forenzen die op modieuze en sportieve wijze regen, wind en kou willen trotseren. De set is licht van gewicht, ademend en wind- en waterdicht (10.000 WP). Zowel de jas als de broek heeft een figuur- en bewegingvolgende pasvorm door soepel tweeweg stretchmateriaal op basis van licht, maar oersterk tweelaags polyester. De bij daglicht niet zichtbare ton-sur-ton-reflectie voor en achter maakt de fietser goed zichtbaar in het donker. De van talrijke slimme snufjes voorziene jas en broek zijn apart verkrijgbaar in de maten XS tot en met XL.

Slimme jas
De jas is voorzien van waterdichte ritsen, een extra beleg en regengootje bij de voorritssluiting met een kinbeschermer. De stof is waterdicht, maar ademend, zodat er aan de binnenzijde geen condensvorming optreedt. De achterkant is verlengd zodat je rug ook droog blijft als je diep voorovergebogen op de fiets zit. De mouwen zijn voorgevormd en hebben een verlengde bovenkant. De driedelige capuchon is multi-verstelbaar, waardoor je goed zicht op de weg houdt. Ook wanneer je een helm draagt, kun je de capuchon gebruiken, want die is namelijk ook instelbaar op de kraag, ook handig bij een volumineus kapsel à la Prinses Beatrix. De jas heeft handige steekzakken. Dankzij de 3D geweven huidvriendelijke Mesh/Taffeta voering is het aantrekken een fluitje van een cent.

Handige broek
De ergonomische naden bij de knieën, de instelbare elastische tailleband met een extra aantrekkoord en de met klittenband instelbare broekspijpen maken het fietsen in de regen zo aangenaam mogelijk. De zijkant kan bijna helemaal opengeritst worden, zodat je de broek makkelijk aan kunt trekken. Door een speciale waterafstotende coating op de ademende stof worden pijpen niet klam aan de binnenzijde. Reflectie op de voor- en achterkant maakt je optimaal zichtbaar in het donker. Om de broek na de (Elfsteden)tocht te drogen kun je die aan een daarvoor bedoeld lusje ophangen. Als de broek droog is, het niet meer regent, dan stop je de broek in een leuk geïntegreerd opbergzakje. Dat zelfde zakje vind je ook bij de regenjas.

Meer info:
www.basil.com/nl/skane-regenjas-groen.html
www.basil.com/nl/skane-regenbroek-groen.html
www.heerenlogement.nl (fotolocatie Harlingen)

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Unieke zekerheden voor vakantiegangers met bestemming Friesland:
Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, biedt 15 unieke zekerheden in de Corona-periode:
www.frieslandfietsvakanties.com/informatie/de-reisorganisatie/
www.friesnieuws.nl/corona-voucher-met-sgr-garantie-bij-annulering-of-omboeking
www.anderhalvemetervakanties.com

Vakanties met SGR-Garantie van het bureau voor toerisme van Fryslân:
www.frieslandtravel.com
www.frieslandfietsvakanties.com

Vakantieland Friesland:
www.provinciefriesland.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
Kosteloos abonnement op wekelijkse nieuwsbrief over toerisme, recreatie en evenementen in Friesland: www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief/