“Ik hoop dat het vandaag gaat regenen”

“Ik hoop dat het vandaag gaat regenen”

Basil Skane regenkleding: niet goedkoop, maar wel doeltreffend en mooi

HARLINGEN (NL) – “Ik hoop dat het vandaag gaat regenen.” Dat zul je een fietstoerist niet gauw horen zeggen, tenzij hij door een bruin opgedroogd landschap rijdt dat eigenlijk fris groen had moeten zijn. In een goed regenpak maken dikke buien hem of haar niets uit, ook niet tijdens een Elfstedentocht in Friesland.

Fietsen in de regen? Manon van Norden uit Burgum, net afgestudeerd aan de hogere hotelschool in Leeuwarden, kreeg van Friesland Holland Travel Service een regenpak van Basil cadeau om te laten zien dat regenkleding effectief én mooi kan zijn. Zij trapt nu vrolijk door de dikste buien naar haar werk in ’t Heerenlogement in Harlingen aan de Waddenzee, het horecabedrijf van haar zus Gemma en haar man.

Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, deed een onderzoekje naar fietsregenkleding en ontdekte dat de verschillen erg groot waren qua prijs, bescherming, pasvorm en inzetbaarheid. De Nederlandse fietsaccessoireproducent Basil bood de beste prijs-prestatieverhouding, al zullen velen €195,- voor een regenpak nog veel vinden.

Lees meer “Ik hoop dat het vandaag gaat regenen”